Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι Κινέζοι ρίχνουν 550 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις στην Ελλάδα


Οι κινέζοι επιλέγουν να επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια στην ελληνική οικονομία. Τα 550 εκατ. ευρώ αποτελούν το πρώτο κύμα σειράς επενδύσεων από τον δράκο, ο οποίος έχει ξυπνήσει προ πολλού από τον λήθαργο της εσωστρέφειας και πλέον επεκτείνεται οικονομικά, με ραγδαίους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο....




Πέντε επιχειρηματικές συμφωνίες, συνολικού οφέλους για τις ελληνικές επιχειρήσεις 550 εκατομμυρίων ευρω, υπέγραψαν έλληνες και κινέζοι επιχειρηματίες.

Πρόκειται για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, στον κλάδο των μαρμάρων, του κρασιού και συμπράξεις ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων στις ανανεώσιμες πήγες ενέργειας.

Ο πρόεδρος της κινεζικής γερουσίας Τζια Κουίν-γκλιν έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ελληνική ναυτιλία λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι η παγκόσμια ναυτική υπερδύναμη που με τον εμπορικό της στόλο μεταφέρει το 60% του πετρελαίου στην Κίνα.

Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους έλληνες εφοπλιστές, από τους οποίους ζήτησε να συνεχίσουν να φτιάχνουν τα πλοία τους στα κινεζικά ναυπηγεία.

Παράλληλα ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για τους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Κάλεσμα σε κινέζους επιχειρηματίες να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.