Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:Η Εθνική κυριαρχία έχει ήδη χαθεί

Για τις ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις σχετικά με τις αποφάσεις για το ελληνικό χρέος μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Real fm. “Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την τελική μορφή της απόφασης, αν και είναι περίπου βέβαιο ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο κούρεμα και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αυτό το κούρεμα να μην εκληφθεί ως πιστωτικό γεγονός» δήλωσε...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι «είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί να υπάρξει κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών» αλλά και για τις συνέπειες του κουρέματος στα ασφαλιστικά ταμεία. «Οποιοδήποτε κούρεμα στα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ενίσχυση των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το άλλο ζήτημα είναι αν οι ευρωπαίοι αποφασίσουν με τρόπο πολύ απότομο να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τα πρωτογενή ελλείμματα του ελληνικού κρατικού προϋπολογισμού» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή εποπτεία και την εθνική κυριαρχία:
«Ας μη γελιόμαστε, επιτήρηση υπάρχει ήδη από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στο μνημόνιο με τον τρόπο που μπήκε και όταν η κυβέρνηση κάθε δύο μήνες αναγκάζεται να φέρνει νέα μέτρα επικαλούμενη την εκταμίευση ή μη κάθε δόσης, τότε η επιτήρηση έχει άμεσα αποτελέσματα στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η πολιτική στην Ελλάδα. Ήδη υπάρχει μια ομάδα εργασίας υπό το Ράιχενμπαχ, η οποία ενδεχομένως σε τεχνοκρατικό επίπεδο να είναι και πολύ χρήσιμη, δεδομένων των αδυναμιών στη δημόσια διοίκηση και αν μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενος, όχι όμως ως εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

«Χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή»
«Το χαρτί της συγκυβέρνησης κάηκε πριν από κάποιους μήνες και τη μόνη πολιτική εξέλιξη που μπορώ να δω ως λύση είναι οι εκλογές. Εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί συγκυβέρνηση, γιατί με μεγάλη ευθύνη του πρωθυπουργού όταν υπήρξε η ευκαιρία δεν έγινε. Χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή για να διαχειριστεί αποτελέσματα της συμφωνίας της Τετάρτης».
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν κυβερνάει τη χώρα. Υπάρχει ένα κλίμα εγκατάλειψης που υπονομεύει τη χώρα στο εξωτερικό και η χώρα διαπραγματεύεται με πολύ μειωμένη αξιοπιστία, διότι ο Παπανδρέου δεν εφάρμοσε τις δεσμεύσεις του και δίνει την εικόνα ότι δε μπορεί να βάλει σε τάξη τη χώρα».

Για το αν μπορεί η ΝΔ να επαναδιαπραγματευτεί:
«Ως προς το μείγμα πολιτικής και όχι ως προς τους τελικούς στόχους, υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μείωση φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με πιο στοχευμένες περικοπές του ευρύτερου δημοσίου τομέα. «Πρέπει να κλείσουν επιτέλους οργανισμοί που είναι περιττοί για να μην επιβαρύνεται το δημόσιο με τα λειτουργικά του έξοδα, να γίνουν αποκρατικοποιήσεις και να επαναξιολογηθούν πολύ μεγάλες δαπάνες του δημοσίου».

«Η ΝΔ δεν πρέπει να παγιδευτεί σε «γαλαντόμο» πολικό λόγο»
«Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τον προεκλογικό λαϊκισμό του και την ιδιότυπη συμμαχία του κ. Παπανδρέου με τις ισχυρές συντεχνίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εμείς πρέπει πάση θυσία να μην κάνουμε το ίδιο λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ΝΔ να παγιδευτεί σε πολιτικό λόγο ο οποίος θα είναι υπερβολικά «γαλαντόμος». Ενδεχομένως να υπάρχουν μεμονωμένες φωνές οι οποίες να μπαίνουν στον πειρασμό να πουν περισσότερα από αυτά που πρέπει και αυτές οι φωνές θα πρέπει να αυτοσυγκρατηθούν ή να συγκρατηθούν από το κόμμα. Η ΝΔ δεν πρέπει να ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών, παραδεχόμενος φωνές στελεχών που κάνουν το αντίθετο».

Για την κόντρα με τη ΔΑΚΕ:
«Δεν έχω προσωπική διαμάχη με κανέναν, αλλά κάνω πολιτική αντιπαράθεση» ξεκαθάρισε ο βουλευτής της ΝΔ για την κόντρα με τη ΔΑΚΕ απαντώντας ότι οι φορολογικές του δηλώσεις είναι ήδη στη διάθεση όλων των πολιτών.

1 σχόλιο:

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.