Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΝΔ:"Κατεδαφίζεται η όποια δημόσια διοίκηση διαθέτουμε"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Κυβέρνηση υπό το κράτος του πανικού παρέδωσε, αργά χθες το βράδυ, ένα σχέδιο νόμου για το βαθμολόγιο-μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, του οποίου το περιεχόμενο αν πρέπει να συνοψισθεί σε μια φράση αυτή θα ήταν η κατεδάφιση της όποιας δημόσιας διοίκησης διαθέταμε έως σήμερα.

Είχαμε καλέσει, από τον περασμένο Φεβρουάριο, την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το μισθολόγιο πρέπει να είναι η κατάληξη μιας εμπεριστατωμένης διαδικασίας την οποία και αναπτύξαμε. Δυστυχώς, τέτοια προεργασία συνιστούσε πολυτέλεια για μια κυβέρνηση της οποίας κύρια χαρακτηριστικά είναι η αβελτηρία, η ασυνέπεια και η ανικανότητά της να εφαρμόσει ακόμη και αυτά που ρητορικά υπερασπίζεται. Έτσι, η κυβέρνηση κάνει το πρωτοφανές – παράδοξο:

Βαφτίζει εξορθολογισμό της λειτουργίας της διοίκησης την ισοπέδωση και απαξίωση του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου.

Στοχοποιεί τους υπαλλήλους, καταφεύγοντας σε κοινότοπες διατυπώσεις, που δείχνουν βαθειά άγνοια της ποιότητας του έμψυχου δυναμικού του δημόσιου τομέα, αφού φέρεται να αγνοεί ότι ο δημόσιος τομέας λειτούργησε ως ο απόλυτος προορισμός, όλο το προηγούμενο διάστημα, για υψηλότατης στάθμης στελεχιακό δυναμικό με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

Καταργεί οργανικές θέσεις, αποσυντονίζει, αποδιοργανώνει, καθιστά ελλειμματική κάθε δυνατότητα, που έχει σήμερα η διοικητική μηχανή, υποσχόμενη ότι -στη συνέχεια- θα την αναδιοργανώσει και μετά θα ανακατανείμει και θα επανακατατάξει τις οργανικές θέσεις.

Βάζει το κάρο μπροστά από το άλογο, αφού μετατρέπει ένα κατεξοχήν εργαλείο διοικητικής ανάπτυξης, όπως το μισθολόγιο-βαθμολόγιο σε εργαλείο δημοσιονομικής προσαρμογής.

Με την επίφαση της λειτουργικότητας της δημόσιας διοίκησης υπόσχεται την καθήλωση, βαθμολογική και μισθολογική, του υπαλληλικού κόσμου, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και αγνοώντας τη συνταγματική αρχή της ισότητας.

Δεν κλείνει, ενώ υπόσχεται το αντίθετο, τον κύκλο της εξάρτησης και των πελατειακών δικτύων για την εξέλιξη του δημοσιοϋπαλληλικού προσωπικού.

Είναι προφανές πια, ότι η κυβέρνηση, ούτε μπορεί, ούτε θέλει. Μοιάζει με το βρεγμένο που δεν φοβάται τη βροχή. Και υπό την έννοια αυτή, αγνοεί κάθε κριτική εποικοδομητική, αλλά και την ανάγκη της Χώρας να διαθέτει μια διοικητική μηχανή που πραγματικά θα αποτελεί εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.