Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΡΑΪΧΕΜΠΑΧ: Υπάρχει ζήτημα επικοινωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι ελληνικής κυβέρνησης



Ο "σκιώδης πρωθυπουργός της χώρας", όπως τον αποκαλούν πολλοί, Χορστ Ράιχενμπαχ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Χρήστο Παπουτσή, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε δηλώσεις, απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων, σχετικά με την πορεία αξιολόγησης των υπουργείων αλλά και το τι ο ίδιος ζητάει από τους Έλληνες υπουργούς να πράξουν...




"Δεν είμαι εδώ για να βαθμολογήσω τους Έλληνες υπουργούς και την κυβέρνηση, αλλά για να βοηθήσω", ανέφερε ο Ράιχενμπαχ, αμέσς μετά την συνάντηση, ρίχνοντας, όμως, βόμβες για τα ζητήματα αυτής της... βοήθειας.

Το κύριο ζήτημα, στο οποίο επικεντρώθηκε η κουβέντα του Ράιχενμπαχ με τον Χρήστο Παπουτσή, παρουσία του υφυπουργού, Μανώλη Όθωνα, του γ.γ. Λευτέρη Οικονόμου και άλλων παραγόντων του υπουργείου, ήταν το πώς θα μπορέσει να γεφυρωθεί το χάσμα που υπάρχει στην απορρόφηση των κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, για τους τομείς:

- της ανέγερσης στρατοπέδων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών
- την ανάπτυξη των υποδομών της ΕΛ.ΑΣ.
- των εξοπλισμό όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο λιμενικό και την πυροσβεστική

Αυτό που εξέφρασε ως διαπίστωση ο κύριος Ράιχενμπαχ είναι ό,τι υπάρχει ζήτημα επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο έχει να κάνει περισσότερο με τον συντονισμό των υπηρεσιών, προκειμένου να μπορέσουν να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εισροής των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τα ανάλογα προγράμματα. "Ερχόμαστε ως διαμεσολαβητές μεταξύ της ευρωπαϊκής επιτροπής και της Ελληννικής πλευράς" τόνισε ο ίδιος.


Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πώς αξιολογεί τα υπουργεία και τις έως τώρα αποδόσεις τους, όπως και για το ποια παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση, ο Ράιχενμπαχ ανέφερε ότι "δε βαθμολογώ, είμαι εδώ για να βοηθήσω. Οι καθυστερήσεις κι οι ολιγωρίες είναι δουλειά της Τρόικας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.