Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Πληρώσαμε πρόστιμο - μαμούθ για τα φρουτάκια


Θυμάστε την υπόθεση με τα φρουτάκια, που τα απαγορεύσαμε (και καλά κάναμε) και την Ευρώπη από την άλλη να μας πιέζει εδώ και χρόνια να τα επαναφέρουμε; Ε, λοιπόν, πληρώσαμε πρόστιμο μαμούθ, ύψους...




25 εκατ. ευρώ!


Σήμερα, πληρώνουμε ακόμα πρόστιμο και κονδύλια ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ μηνιαίως που καταβάλλονται ή παρακρατούνται από τα κοινοτικά κονδύλια.
Συνολικά, για τα "φρουτάκια" η χώρα μας έχει πληρώσει σχεδόν 25 εκατομμύρια ευρώ, καθώς δεν έχει ακόμα εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία. Το ηχηρό καμπανάκι προέρχεται από τις υπηρεσίες της Κομισιόν και τον πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Γιάννη Τσουκαλά.

Το ποσό που κατέβαλε η Ελλάδα ήταν μέχρι τον Ιούλιο 2011 ύψους 24.917.520 ευρώ, μετά την καταδίκη της από το δικαστήριο της ΕΕ και την αδυναμία να εφαρμόσει τον σχετικό νόμο. Η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί και τα πρόστιμα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Μπαρόζο: "Τον Απρίλιο 2011 οι ελληνικές Αρχές κοινοποίησαν νομοσχέδιο περί τυχερών παιχνιδιών το οποίο αποσκοπούσε στην τροποποίηση του ισχύοντος νόμου. Τον Ιούλιο η Επιτροπή έστειλε εμπεριστατωμένη γνώμη και παρατηρήσεις και οι ελληνικές Αρχές απάντησαν στις 3 Αυγούστου. Οι υπηρεσίες εξετάζουν επί του παρόντος την απάντηση των ελληνικών Αρχών".

Συνολικά, μέσα σε μια δεκαετία από το 2000 έως το 2011 το ύψος των προστίμων που επιβλήθηκαν σε όλες τις χώρες ήταν 124,8 εκ. ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι ότι από το ποσό αυτό τα 30 εκ. αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.