Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ξήλωσε τους διοικητές των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ


Πήρε... ανάποδες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου κι επιτέλους έκανε πράξη αυτό που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καρό. Με συνοπτικές διαδικασίες ξήλωσε από τη θέση τους δύο διοικητές σε νευραλγικές υπηρεσίες της αστυνομίας. Ο διοικητής των ΜΑΤ και ο διοικητής των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, πλέον θα αναλάβουν χρέη...




δασκάλων στις ακαδημίες της ΕΛ.ΑΣ. (όχι πώς συμφωνούμε βέβαια και με την τοποθέτησή τους εκεί, αφού είναι γνωστό πόσο... αρρωστημένα μυαλά διαθέτουν και τι δηλητήριο μπορεί να εμποτίσουν τα μυαλά των εκολαπτόμενων αστυνομικών).

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. :  

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκαν οι μετακινήσεις των κατωτέρω Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:
  • Ταξίαρχος Στέφανος Κοζυράκης από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/ Υ.Α.Τ. στη Διεύθυνση Χειρισμού Κρίσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.
  • Ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής / Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
  • Ταξίαρχος Γέωργιος Σταύρακας από την Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Βοηθός Διευθυντή.
  • Αστυνομικός Διευθυντής Θεόδωρος Κούτσιαρης τοποθετείται ως Διευθυντής στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής/ Υ.Α.Τ., όπου υπηρετεί.
Παράλληλα, με άλλη απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας:
  • Λήγει η απόσπαση του Ταξίαρχου Νικόλαου Μάρκου στο Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπου υπηρετεί ως Υπασπιστής και επανέρχεται στην οργανική του θέση, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ως Υποδιευθυντής.
  • Λήγει η μετακίνηση του Ταξίαρχου Ιωσήφ Καμπανάκη στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επανέρχεται στη οργανική του θέση, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής.
Τέλος με απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταθέσεων τοποθετείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, ως Διευθυντής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος από την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας / Επιτελείο, όπου υπηρετεί ως Υποδιευθυντής. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Η ιδέα της δημιουργία των ομάδων ΔΙΑΣ ήταν έμπνευσης του ίδιου του Αρχηγού, με τον υπαρχηγό Γιάννη Ραχωβίτσα. Όμως, σε προ ημερών σύσκεψη, ο Αρχηγός συνειδητοποίησε ότι από 2.000 άτομα που υπηρετούσαν στην ΔΙΑΣ, τα.... βολέματα που του καταλογίζει ο ίδιος Αρχηγός ό,τι έκανε ο Σταύρακας οδήγησαν την πιο επιτυχημένη ομάδα της αστυνομίας να έχει τελικά μόλις 1.200 ατομα! Και το χειρότερο... από τη νέα φουρνιά των 2.000 αστυνομικών κανείς δεν πήγε στην ομάδα ΔΙΑΣ! Φαίνεται, όμως, ότι αυτό ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι γνωστό τοις πάσι, τα ολέθρια λάθη στον συντονισμό των δυνάμεων που έκανε την 1η του περασμένου Μάρτη, που ως αποτέλεσμα είχαν 2 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ να εκτελεστούν από τα πυρά των ληστών, με καλάσνικοφ, στου Ρέντη. Όπως ήταν γνωστές και οι εντολές του τύπου "τσακίστε τους" που έδινε από ασυρμάτου στους αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ, επιτιθέμενοι αδιακρίτως κατά πολιτών και δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε ότι αφορά ειδικά τον διοικητή των ΜΑΤ (ή ΥΑΤ όπως είναι η επίσημη ονομασία τους) τα τελευταία επεισόδια με τις εντολές ανεξέλεγκτης βίας κατά πολιτών και δημοσιογράφων στο Σύνταγμα, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και για τη δική του καριέρα στην υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.