Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Και μια καλή είδηση.Ανοίγει ο δρομος για συν 176 ευρώ στους μισθούς του δημοσίου

Το επίδομα των 176 ευρώ δικαιούνται αναδρομικά οι υπάλληλοι του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) αποφασισε ο Αρειος Πάγος. Υπογραμμίζει ότι η μη καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος παραβιάζει τη συνταγματική αρχή της ισότητας...

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε αίτηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου "Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας" που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία είχε δικαιώσει 33 εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (στο επίμαχο ΝΠΔΔ) που διεκδικούσαν το επίδομα των 176 ευρώ.

Με παλαιότερες αμετάκλητες αποφάσεις του, ο Αρειος Πάγος έχει κρίνει νόμιμη την καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η ειδική παροχή των 176 ευρώ χορηγήθηκε αρχικά με το νόμο 3016/2002 και αποσκοπούσε στο να εξομαλυνθούν οι υπάρχουσες μισθολογικές διαφορές υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λαμβάνουν πρόσθετες μισθολογικές παροχές. Ωστόσο, από το 2002 και μετά, το επίδομα αυτό επεκτάθηκε με σωρεία υπουργικών αποφάσεων (άνω των 55) και σε άλλες πολλές, ετερόκλητες κατηγορίες εργαζομένων.

Κατόπιν αυτών, η επίμαχη παροχή απέκτησε το χαρακτήρα μισθολογικής παροχής που προσαυξάνει, χωρίς άλλη προϋπόθεση, τον μισθό όλων ανεξαιρέτως των υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, που αμείβονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της Δημόσιας Διοίκησης.

Το ζήτημα της καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ εκκρεμεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Σημειώνεται ότι με το νέο ενιαίο μισθολόγιο που καθιερώθηκε πρόσφατα για τους εργαζομένους στον Δημόσιο τομέα δεν παρέχεται η επίμαχη παροχή των 176 ευρώ.

πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.