Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 30 χρόνια κάθειρξη στον εγκέφαλο της μαφίας των ακινήτων


Σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών καταδικάστηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ένας από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές του “παραδικαστικού κυκλώματος Νο2” και της “μαφίας των ακινήτων”..Πρόκειται για τον πολιτικό μηχανικό, Σταύρο...


Γεωργιτσογιαννάκο, στον οποίο επιβλήθηκαν μέσα σε μία μέρα, από το ίδιο Δικαστήριο και για τρεις διαφορετικές υποθέσεις, οι εξής ποινές:

α) με την υπ’ αριθμ. 3260 απόφαση, κάθειρξη 12 ετών για απάτη, β) με την υπ’ αριθμ. 3264 απόφαση κάθειρξη επίσης 12 ετών για υπεξαίρεση και γ) με την υπ’ αριθμ. 3270 κάθειρξη 6 ετών για πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr κατά την έκδοση των αποφάσεων, ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο Δικαστήριο, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη και τον εγκλεισμό του στις φυλακές.

Οι υποθέσεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο Σ. Γεωργιτσογιαννάκος, αφορούσαν παλαιότερες έκνομες δραστηριότητές του.

Συνεχίζει την έρευνα ο I. Ντογιάκος

Στο μεταξύ, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, συνεχίζει την προκαταρκτική εξέταση για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους στη μεγάλη εγκληματική οργάνωση που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.

Από το γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού έχουν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, γνωστοί δικηγόροι, κρατικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες που χρησιμοποιούσαν τη συμμορία του Γεωργιτσογιαννάκου και του περιβόητου αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη προκειμένου να εκδίδονται – έναντι χρηματικής αμοιβής – ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις, για τις υποθέσεις τους.

Ακόμα το ίδο κύκλωμα "έστηνε" πληστειριασμούς ακινήτων εξαπατώντας τράπεζες και ιδιώτες, ενώ μέσω εταιρειών - μαϊμού νομιμοποιούσε χρήματα τα οποία προέρχονταν από παράνομες δραστηριότητες και εξέδιδε χιλιάδες εικονικά τιμολόγια.


Όπως όλα δείχνουν ο κ. Ντογιάκος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έρευνάς του και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συντάξει το πόρισμά του.

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων που υπέκλεψε ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, στο διάστημα 2009 - 2010.

πηγή: directnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.