Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ετοιμάζεται η Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή

Τη δημιουργία  ευρωπαϊκής ακτοφυλακής ζητά  η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου στα πλαίσια της έκθεσης για την παράνομη, λαθραία και άναρχη (ΠΛΑ) αλιεία. Η πρόταση αυτή...


 προήλθε από την ομάδα των σοσιαλιστών στην Επιτροπή Αλιείας και υποστηρίχθηκε ένθερμα από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένη. Στο ψήφισμα η Ολομέλεια του κοινοβουλίου υπερψήφισε σημαντικές τροπολογίες που αφορούν στην κατάταξη της ΠΛΑ αλιείας ως μορφή οργανωμένου εγκλήματος, την εισαγωγή τεχνικών μέτρων για την καταπολέμηση της ΠΛΑ αλιείας, τη δημιουργία μαύρης λίστας για σκάφη που εμπλέκονται σε δραστηριότητες ΠΛΑ αλιείας, την καταπολέμηση των σημαιών ευκαιρίας, τη θέσπιση πολιτικής μηδενικής ανοχής μέσα από την πλήρη ιχνηλασιμότητα των αλιευτικών προϊόντων σε όλα τα στάδια αλιείας και εμπορίας στην ΕΕ και τέλος την απαγόρευση των εισαγωγών αλιευτικών προϊόντων από χώρες των οποίων σκάφη εμπλέκονται συστηματικά σε δραστηριότητες ΠΛΑ αλιείας.
Σίγουρα όμως , εάν δημιουργηθεί η Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, θα σχοληθεί θέλει δε θέλει και με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και ιδιαίτερα με τη λαθρομετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.