Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δικάστηκαν γιατί τσακώθηκαν στην στενή

Υπόθεση συμπλοκής συγκρατουμένων μέσα στο ίδιο κελί των φυλακών Λάρισας απασχόλησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου....
Κατηγορούμενοι ήταν πέντε αλλοδαποί (ένας Αφγανός, τρεις Αλγερινοί και ένας Ιρακινός), οι οποίοι μοιράζονταν το ίδιο κελί των φυλακών.

Οι τέσσερις κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το δικαστήριο αθώωσε τους τρεις, ενώ μετέτρεψε για τον τέταρτο την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη. Κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό ότι η συμπεριφορά του προκλήθηκε από την ανάρμοστη συμπεριφορά συγκρατουμένου του, ο οποίος του επιτέθηκε, και του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με μετατροπή προς 10 ευρώ ημερησίως.

Ο πέμπτος των κατηγορουμένων δικάστηκε για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με αναστολή.

Ήταν ο κρατούμενος υπήκοος Ιράκ, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που επιτέθηκε σε συγκρατούμενό του με αυτοσχέδιο μαχαίρι, την ώρα που εκείνος έπαιζε χαρτιά με τους υπόλοιπους τρεις.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο Ιρακινός αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, παρακολουθείται από γιατρούς και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Μετά την επίθεση οι τρεις, οι οποίοι και αθωώθηκαν, προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, ενώ ο Αλγερινός που απειλήθηκε από το μαχαίρι του Ιρακινού, του αντεπιτέθηκε χτυπώντας τον, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αναίσθητος στο Νοσοκομείο.Ο ένας από τους Αλγερινούς κρατούμενους αθωώθηκε από το Κακουργιοδικείο Βόλου, ήταν φιλοξενούμενος στις φυλακές Λάρισας, όταν εκτυλίχθηκε το επεισόδιο και παρέμεινε κρατούμενος ένα έτος περίπου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Πλέον θα αφεθεί ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.