Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Βροχή λουκέτων σε ξενοδοχεία


Μαύρο κι άραχνο προβλέπεται το 2012 για το μέλλον πολλών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και εκατοντάδες εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο. «Λουκέτο» έχουν βάλει 80 ξενοδοχειακές μονάδες από...



τις αρχές του έτους σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενώ κατά 2.000 κλίνες έχει μειωθεί το ξενοδοχειακό δυναμικό των Αθηνών για το 2011. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, Γιώργο Τσακίρη «οι 75 από τις 80 μονάδες που διαγράφηκαν από τα μητρώα του ΞΕΕ ήταν δυναμικότητας 10 ή και λιγότερων δωματίων, κάτι που συνεπάγεται αδυναμία εξόφλησης των εισφορών τους στον ΟΑΕΕ», ενώ όπως ο ίδιος επεσήμανε «δυστυχώς, αναμένεται κύμα “λουκέτων”».

Δυσοίωνο το 2012
Ζοφερές είναι και οι προβλέψεις για το 2012, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Γ. Τσακίρης «υπάρχει κενό στη ροή των κρατήσεων και για να ξεκινήσει πια η κινητικότητα, απαιτούνται εκπτώσεις από τους ξενοδόχους».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, σημαντική είναι η ζήτηση που παρουσιάζουν τα εξοχικά σπίτια, τα οποία διατίθενται προς ενοικίαση τους καλοκαιρινούς μήνες μέσω ιστοσελίδων, κάτι το οποίο αποτελεί κατά τον Γ. Τσακίρη «αθέμιτο ανταγωνισμό».

Απολογισμός για το 2011

Στα επίπεδα του 2010 αναμένεται να κλείσουν το κύκλο εργασιών τους τα ξενοδοχεία για το 2011, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, εξαιτίας τόσο της μέσης πληρότητας -που κινείται σε οριακά αυξητικά επίπεδα- όσο και της προσφερόμενης τιμής ανά δωμάτιο –που βαίνει αμετάβλητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.