Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Στην κόψη του ξυραφιού [ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]


Με την ολοκλήρωση των ομιλιών όλων των βουλευτών που είχαν ζητήσει να πάρουν το λόγο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Στο βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ΔΕΝ ξεστόμισε τη λέξη "παραιτούμαι"...




11.52: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης για να συγκροτήσουμε άμεσα μία κυβέρνηση που θέλουν οι πολίτες και έχει ανάγκη η χώρα.

11.51: Θέλω να απευθυνθώ στους ξένους ηγέτες και στους εταίρους μας τους οποίους καλώ να έχουν πίστη στον Ελληνικό λαό. Κάναμε τιτάνια προσπάθεια και σταθήκαμε όρθιοι. 

11.50: Δεν είναι καθόλου τυχαία η επίθεση που έχουμε και έχω μοιραστεί. δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει πλιάτσικο από ένα κατεστημένο που τώρα αργοπεθαίνει. Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την ενότητα και την μάχη ενάντια στο κατεστημένο.

11.48 (κάνει αναδρομή και πάλι στα έργα της διετούς διακυβέρνησης επί ημερών του)

11.47: Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί το όνομα των Σκοπίων, να ξεκινήσει άμεσα τις γεωτρήσεις νότια της Κρήτης και να προχωρήσει το επενδυτικό πρόγραμμα Ήλιος, όπως και η αποκατάσταση της ηρεμίας στις αγορές.

11.46: Θα συζητήσω με όλα τα κόμματα ώστε να βρούμε πρόσωπα κοινής αποδοχής.

11.44: Ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, χωρίς όμως να υπάρξει μέρα ακυβερνησίας. Έχω επικοινωνήσει ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκινήσω άμεσα τις διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα.

11.43: Από τον Παππού μου κληρονόμησα ένα ρολόι, τίποτ. άλλο, από τον πατέρα μου, το όνομά του, τίποτ' άλλο. Κι είναι πολύ σημαντικότερα από βίλες...

11.42: Αν με τις πράξεις μου δώσω ένα μήνυμα, ότι δεν είμαστε εχθροί και μπορούμε να κοιτάμε ο ένας στα μάτια τον άλλον, τότε θα έχω κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο στα 30 χρόνια πολιτικής ζώης. Παιχνίδια δεν παίζω. Το κόστος το πολιτικό το ανέλαβα.

11.40: Καλόπιστα και καλοπροαίρετα, πρέπει να κάνουμε μία καινούργια προσπάθεια. Ελπίζω οι πράξεις μου να συμβολίσουν μια διαφορετική εικόνα και κουλτούρα στην πολιτική. Ότι οι πολιτικοί και η πολιτική δεν είναι κυνική/οί.

11.39: Το τελευταίο που με νοιάζει είναι η καρέκλα. Δε με ενδιαφέρει εάν εγώ επανεκλεγώ

11.37: τολμήσαμε να τα βάλουμε με τη διαφθορά

11.36: Αμέσως μετά την ομαλοποίηση και την ψήφιση των νομοσχεδίων και πέρας των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη, μπορούμε να πάμε σε Εθνικές Εκλογές.

11.35: 5 δισ. ευρώ θα είναι οι μείωση των τόκων το 2012 και 9 δισ. ευρώ το 2013

11.34: Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση της δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί για τη συγκρότηση διακομματικής κυβέρνησης συνεργασίας.

11.33: Πρέπει να δημιουργηθεί μία διακομματική κυβέρνηση και μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προσπάθειες και ψηφιστούν όλα τα σχετικά νοσμοσχέδια

11.32: Ξέρει ο κύριος Σαμαράς ότι αν μέσα στις επόμενες εβδομάδες δε γίνουν όλα αυτά που πρέπει δε θα κερδίσουμε τους τόκους των 5 δισ. ευρώ, τους οποίους θα τους πληρώσει ο πολίτης;

11.30: Οι εκλογές μέσα σε 6 εβδομάδες που ζητάει ο Σαμαράς είναι καταστροφική για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου όπως και η 6η δόση θα ήταν στον αέρα.

11.28: Σπάω ταμπού για το καλό του τόπου

11.27: Ότι κι αν έκανα δέχθηκα σφοδρή κριτική, όμως εκ των υστέρων πολύ ήρθαν σε Ελλάδα και εξωτερικό να υιοθετήσουν τις αποφάσεις μου. Είπα να σπάσω ταμπού και να φοβίσω το πολιτικό κατεστημένο με το δημοψήφισμα, γι' αυτό φοβήθηκαν όλοι τόσο

11.25: Δε θυμάμαι πρώην υπουργούς που τώρα εμφανίζονται ως μηδενιστές, επί θητείας τους να έκαναν τίποτα για την γραφειοκρατία και τις επιχειρηματικές χορηγίες

11.23: Το G20 ας το καταλάβει, ναι υπάρχουν οι αγορές, υπάρχουν όμως και οι λαοί.

11.22 Φοβήθηκαν το δημοψήφισμα γιατί θα έπαιρνε τον λόγο ο λαός και θα έχαναν το προνόμιο να μιλούν στο "όνομα του λαού ενάντια σε αυτή την "κατοχική" κυβέρνηση"

11.18: Την φοροδιαφυγή πληρώνει ο αδύναμος και η μεσαία τάξη αυτής της χώρας. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

11.16: Πρέπει να περάσουμε από την Ελλάδα της αδιαφάνειας και του δεν πληρώνω στην Ελλάδα του "εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου γιανα μπορώ να απολαμβάνω όλα τα προνόμια". Πρέπει να περάσουμε στην Ελλάδα των πλεονασμάτων.

11.13: Η ανομία βοηθάει τον ισχυρό, τον παράγοντα και τον προνομοιούχο. Επιτέλους πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την ανομία που αδυνατίζουν οι θεσμοί κι οι νόμοι. Όταν τα κόμματα συνεργάζονται στέλνουν εννιαίο μήνυμα για το καλό της χώρας.

11.12: Χαίρομαι με την πρόταση συνεργασίας που έκανε η αντιπολίτευση. Η συμφωνία αυτή δεν απαιτεί τη συνοχή αλλά τη συμμετοχή του λαού. 

11.09: Η συμφωνία αυτή δε συνεπάγεται μείωση των μισθών και των συντάξεων κατά 50% που ακούω. Μας δίνει όμως, μία τελευταία ευκαιρία για διάσωση. Διαφορετικά θα είμαστε ιστορικά υπόλογοι.

11.08: Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου μας δίνει μεγάλη ευκαιρία να ελαφρύνουμε το χρέος. Με τη συμφωνία αυτή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μα τα ταμεία και τις καταθέσεις.

11.08: Δεν υπολογισα το πολιτικό κόστος, ανέλαβα επί 24 μήνες δύσκολο έργο.

11.07: Από την πρώτη στιγμή έδωσα μάχη, αντικρουόμενος με όλα τα συμφέροντα και πολιτικές δυνάμεις που μάχονταν για την επιβίωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.