Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Αρνείται η Βουλγαρία να πληρώσει αποζημίωση για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Βουλγαρία, αγωγός, Μπουργκάς, αποζημίωση
Στην απόρριψη του αιτήματος του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας, Σεργκέι Σματκό να καλύψει η Βουλγαρία τα έξοδα, που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το σχέδιο “Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη” από το οποίο αποχώρησε πρόσφατα, ανακοίνωσε η Σόφια....

Συγκεκριμένα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σματκό επεσήμανε πως “η χώρα μας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιες πληρωμές” και συμπλήρωσε “Τα σέβη μου στον κ. Σματκό. Του εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο Νέο Έτος. Ούτε ένα λέβα δεν πρόκειται να πάρουν για το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη τόνισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας και απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ απέκλεισε το ενδεχόμενο η πρόσφατη ανακοίνωση της βουλγαρικής κυβέρνησης για την πρόθεση της χώρας να αποχωρήσει από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη να επηρεάσει αρνητικά τις διαπραγματευτικές θέσεις της Βουλγαρίας, στις επικείμενες συνομιλίες με τη Ρωσία για νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου.

“Οι διαπραγματεύσεις αυτές έχουν καθαρά εμπορικό χαρακτήρα” αναφέρει ο Βούλγαρος αξιωματούχος στις δηλώσεις του, που δημοσιεύει η οικονομική ημερήσια της Σόφιας “Ντνέβνικ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.