Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε ο αγαπημένος βάρδος του Αδόλφου Χίτλερ

Ο Ολλανδός τραγουδιστής της όπερας, Johannes Heesters, έφυγε σε ηλικία 108 ετών
Johannes Heesters, ένας έντονα αμφιλεγόμενος τραγουδιστής της όπερας. Έγινε γνωστός εξαιτίας του θαυμασμού που έτρεφαν για το ταλέντο του οι Ναζί, και ιδιαίτερα ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Ολλανδός βάρδος έφυγε την παραμονή των Χριστουγέννων, υπερπλήρης ημερών σε ηλικία 108 ετών....
Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1903 και έγινε ιδιαίτερα γνωστός την περίοδο του Γ' Ράιχ εξαιτίας του θαυμασμού των Ναζί και του Χίτλερ. Η φήμη του αυτή των στοίχειωνε για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Ενώ ακόμη και δεκαετίες μετά, κατά την τελευταία συναυλία που έδωσε ποτέ, το 2008 στην πατρίδα του την Ολλανδία, ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από δεκάδες οργανώσεις.

Πρωταγωνίστησε σε πολυάριθμες ταινίες και θεατρικά έργα ενώ έπαιξε και το ρόλο του Merry Widow, στην ομώνυμη οπερέτα του Franza Lehar, περισσότερες από 1.600 φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.