Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Τελικά τι συνέβη στα “Πουλιά” του Χίτσκοκ;


Απάντηση στο μυστήριο που αποτέλεσε την έμπνευση μιας από τις διασημότερες ταινίες του μαιτρ του τρόμου έδωσε η επιστήμη


Ήταν μια από τις γνωστότερες ταινίες του αριστοτέχνη των ταινιών τρόμου, Άλφρεντ Χίτσκοκ. Αν και όχι μια από τις τρομακτικότερες, όπως υποστηρίζουν οι φανατικοί οπαδοί του γνωστού σκηνοθέτη. ...


Μυστήριο κάλυπτε όχι μόνο την κινηματογραφική αφήγηση αλλά και το πραγματικό γεγονός που αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία της ταινίας.

Καλοκαίρι 1961. Monterey Bay, Καλιφόρνια. Εκατοντάδες μανιασμένα πουλιά στροβιλίζονται πάνω από τον ουρανό της πόλης μπαίνοντας σε σπίτια και κτίρια, προκαλώντας τον πανικό. Τα πουλιά εξίσου μυστηριωδώς, εξαφανίστηκαν.

Όπως, όμως, αποφαίνονται οι επιστήμονες, δεν πρόκειται για κάποια μυστηριώδη φρενίτιδα των πτηνών. Απλώς, τα πουλιά δηλητηριάστηκαν. Εξετάζοντας τα υπολείμματα χελωνών και θαλασσοπουλιών που συνελέχθησαν κατά τη διάρκεια ερευνών το καλοκαίρι εκείνο, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα κατέληξαν ότι τα ζώα και τα πτηνά του κόλπου είχαν δηλητηριαστεί από κάποιο τοξικό φύκι ή άλγος που παρασύρθηκε από τα ρεύματα του ωκεανού στα νερά του κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.