Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έκρηξη σε έλλειμμα και "φέσια" του δημοσίου τον Οκτώβριο

Στα 23,145 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης μετρούμενο σε ταμειακή βάση, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Ένα μήνα πριν το έλλειμμα έφτανε στα 21,788 δισ. ευρώ...Τα στοιχεία αυτά δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με το έλλειμμα που μετράει η τρόικα αλλά είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ενδεικτικά του «εκτροχιασμού» σε σχέση με τους αναθεωρημένους στόχους που έχουν τεθεί. Το πρόβλημα εντάθηκε λόγω της καθυστέρησης της έκτης δόσης και εκφράζονται φόβοι για επιδείνωση της εικόνας της γενικής κυβέρνησης το Νοέμβριο.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν και έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικών δημοσίου προς ιδιώτες. Ειδικότερα, τα «φέσια» του δημοσίου προς ιδιώτες διαμορφώνονται στα 6,67 δισ. ευρώ στα τέλη Οκτωβρίου, έναντι 6,48 δισ. ευρώ ένα μήνα πριν.
Τις μεγαλύτερες οφειλές παρουσιάζουν οι Οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης (2,82 δισ. ευρώ), ενώ ακολουθούν τα νοσοκομεία με «φέσια»1,78 δισ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των υπουργείων ανέρχονται στα 926,7 εκατ. ευρώ στο εξεταζόμενο διάστημα, εκ των οποίων τα μισά περίπου αφορούν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.