Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται ο «Προμηθέας» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η αφίσα της ταινίας «Prometheus»
Έρχεται ο Προμηθέας. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ, επιστρέφοντας στα μονοπάτια της επιστημονικής φαντασίας, δημιουργεί μια ταινία-πρόδρομο του Alien, με αναφορές στην ελληνική μυθολογία....

Επισήμως, η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: «Με το Prometheus ο Ρίντλεϊ Σκοτ δημιουργεί μια πρωτοποριακή μυθολογία, στην οποία μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για τη δημιουργία της ζωής στη Γη και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι στις σκοτεινές γωνιές του σύμπαντος.

» Εκεί, οι επιστήμονες θα πρέπει να δώσουν μια τρομακτική μάχη για να σώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ότι η ταινία αναφέρεται σε «μια ανώτερη μορφή ζωής που προκαλεί τους θεούς και τιμωρείται για την θρασύτητα της». Οι αναφορές στον Προμηθέα της ελληνικής μυθολογίας είναι ξεκάθαρες.

Ο Ρ.Σκοτ δεν μιλά, πάντως, για ένα «πρίκουελ», αλλά λέει ότι τα τελευταία οκτώ λεπτά της ταινίας εξελίσσονται σε «κομμάτι του DNA του Alien».

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Σαρλίζ Θέρον και Μάικλ Φασμπέντερ, έχει γυριστεί σε 3D και οι πρώτες εικόνες είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.