Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με 10 μποφώρ θα βουτήξουμε για τον Σταυρό.

Ίσως να ξεπεράσουν και 10 μποφώρ οι άνεμοι.
Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και προειδοποιεί ότι την Παρασκευή (Θεοφάνεια) αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 μποφόρ.
Η επιδείνωση θα ξεκινήσει από...


τη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ορεινά θα πέσουν χιόνια, ενώ αναμένεται να ασπρίσουν και περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Για σήμερα, Πέμπτη:

Στη δυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρειοδυτικά το βράδυ όμως οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργά τη νύχτα προς την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι - νοτιοδυτικοί θα φτάσουν τα 5 μποφόρ αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν στα πελάγη 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 14 με 15 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι την Πέμπτη το πρωί θα έχουμε ομίχλες στην κεντρική και βόρεια χώρα γι΄αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην οδήγηση.

Αττική:

Περιμένουμε αρχικά καλό καιρό, σιγά - σιγά όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αργότερα εως 6 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα.

Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα γίνουν παντού βόρειοι 7 με 9 μποφόρ, με τάση εξασθένησης το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.