Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Κολλημένοι στο διαδίκτυο οι Έλληνες το 2011

Τα ... ρέστα τους δίνουν στο ίντερνετ οι Έλληνες που μπορεί να έκοψαν τις βόλτες για ψώνια, τις νυχτερινές εξόδους και τα ταξίδια, αλλά στο «σερφάρισμα» αποδεικνύονται υπερδραστήριοι....
Από κοινωνική δικτύωση «σκίζουμε»:

Αδιάψευστος μάρτυρας οι αριθμοί: Τη χρονιά που φεύγει είχαμε 88 εκατομμύρια ανανεώσεις και σχόλια στο facebook. Οι Έλληνες λατρεύουν την ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καθώς συγκεντρώνει 3.562.120 εγγεγραμμένους χρήστες.

Στη λίστα του facebook, στην παγκόσμια κατάταξη, η Ελλάδα βρίσκεται στην 41η θέση. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, για τη χώρα μας, η διείσδυση στο facebook αγγίζει το 33,14%.

Η πλειοψηφία των χρηστών είναι ηλικίας 25 έως 35 ετών, ενώ ακολουθούν οι ηλικίες από 18 έως 24 και στην τρίτη θέση από 35 έως 44. Μεταξύ ανδρών και γυναικών προηγείται το «ισχυρό φύλο» με 56%.

Από κοντά και το twitter με 66 εκατομμύρια «τιτιβίσματα». Υπολογίζεται ότι έχουν δημιουργηθεί 100.000 λογαριασμοί Ελλήνων και τα «twitt» φθάνουν τις 180.000 την ημέρα.

Οσο για το YouTube συγκεντρώνει περισσότερους από 340.000 ενεργούς χρήστες, που κάνουν 50.000 σχόλια ημερησίως σε βίντεο και τραγούδια.

Aγορές… on line:

Και μπορεί οι καταστηματάρχες να διαμαρτύρονται ότι δεν… πουλάνε δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις on line αγορές.

Οι Έλληνες, λοιπόν, έκαναν τη χρονιά που πέρασε on line αγορές αξίας 1,7 δις ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 1,5 εκατομμύριο συμπατριώτες μας δαπανούν 1.150 ευρώ ετησίως για να κάνουν τα ψώνια τους μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2012 το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Η μεγάλη αντίφαση:

Και αν σας φαίνονται εντυπωσιακά αυτά τα ποσοστά, τότε να μάθετε ότι στην Ευρώπη μας θεωρούν ακόμη «ψηφιακά αναλφάβητους». Και αυτό γιατί, κάποιοι «σερφάρουν» πολύ, αλλά κάποιοι άλλοι δεν έχουν περιηγηθεί ποτέ στον κόσμο του διαδικτύου. Και αυτοί είναι κατά δήλωσή τους το 45% των Ελλήνων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.