Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ: 7 στους 10 επιχειρηματίες θα κάνουν κι άλλες απολύσεις!


Σύμφωνα με σχετικές έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επτά στις δέκα επιχειρήσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα προχωρήσουν σε νέες μειώσεις προσωπικού...


 Με βάση την Τριμηνιαία Ηλεκτρονική Έρευνα"HR Pulse" της ICAP και σύμφωνα με απαντήσεις που δόθηκαν έως και λίγες μέρες πριν τις Γιορτές:

• 7 στις 10 εταιρείες θα έχουν μειώσει το προσωπικό τους, σε διάστημα 6 μηνών,
• 3 στις 10 εταιρείες θα έχουν προβεί σε μειώσεις μισθών σε διάστημα 6 μηνών,
• όλοι ανεξαιρέτως απήντησαν ότι μελετούν  μέτρα μείωσης του κόστους, αλλά λίγοι έχουν εισάγει διαδικασίες μείωσης κόστους που συνδέονται με πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις,
• σχετικά λίγοι μέχρι τώρα έχουν προβεί σε σημαντικές περικοπές παροχών προς το προσωπικό.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία αντικατοπτρίζεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τις οποίες οι άνεργοι προσεγγίζουν πλέον στην χώρα μας το 1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο μη οικονομικά ενεργός πληθυσμός έχει ξεπεράσει τον ενεργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.