Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ντελίριο στο Χρηματιστήριο - Κέρδη 80% για τις τράπεζες σε τρεις συνεδριάσεις!


Αιφνιδίασε με το εύρος και την έντασή της η σημερινή ανοδική κίνηση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Μόνο σήμερα, οι τράπεζες έφτασαν στο +30%...

Αναλυτικά, όπως μεταδίδει το capital.gr, ο τραπεζικός δείκτης έφτασε να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά σε ποσοστό έως 21,11%, οι μετοχές των Alpha, Eurobank και Τρ. Πειραιώς έκλεισαν με ποσοστιαία άνοδο περί του 30%, ενώ πάνω από 20% βρέθηκε να ενισχύεται και ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας (με τζίρο 38,15 εκατ. ευρώ) έως τα 2,46 ευρώ.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά από νευρική εκκίνηση και εναλλαγές προσήμου στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης, βρέθηκε στη συνέχεια πάνω και από τις 770 μονάδες για πρώτη φορά από τα μέσα Νοεμβρίου.

Η εντυπωσιακή αυτή κίνηση του Χ.Α. συνοδεύτηκε από σημαντικά αυξημένο συναλλακτικό όγκο (διακινήθηκαν 96,72 εκατ. τεμάχια) ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε σε 118,57 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά, με «φόντο» το μπαράζ επαφών της τρόικας στην Αθήνα, αλλά και την επιστροφή του Charles Dallara (ο οποίος συνοδεύεται αυτή τη φορά από κλιμάκιο που θα διαχειριστεί νομικά και τεχνικά ζητήματα) για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το PSI.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 3,93% στις 766,23 μονάδες, έχοντας βρεθεί ενδοσυνεδριακά να καταγράφει κέρδη 4,98% (στις 773,98 μονάδες).

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 18,94% στις 383,62 μονάδες.

Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση, τα συνολικά κέρδη του τραπεζικού δείκτη στις τελευταίες 12 συνεδριάσεις (εκ των οποίων η μία πτωτική) διαμορφώνονται σε 80,20%. Για τους τίτλους των Alpha Bank και Eurobank, διαμορφώνονται σε 169,05% και 161,17% αντίστοιχα.

Στο ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται συνολικά κατά 22,53%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.