Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Οι 8 μεγαλύτερες προπέλες του κόσμου

Ο ιστορικός και "καταραμένος" Τιτανικός θεωρείται ότι διέθετε κάποιες από τις μεγαλύτερες προπέλες που κατασκευάστηκαν ποτέ
Ενώ συνήθως το εντυπωσιακό μέγεθος των γιγαντιαίων σκαριών κόβει την ανάσα, είναι τα μηχανικά θαύματα που τα θέτουν σε κίνηση που κάνουν αυτά τα γιγάντια πλοία πραγματικά ξεχωριστά....
Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, τις 8 μεγαλύτερες προπέλες στην ιστορία της ναυτιλίας

1. Emma Maersk

Το μεγαλύτερο πλοίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο διαθέτει μια προπέλα βάρους 131 τόνων. Η τρομερή ισχύς της του δίνει ταχύτητα που αγγίζει τους 27 κόμβους.



2. Hapag Lloyd owned container vessel

Μια από τις μεγαλύτερες προπέλες που κατασκευάστηκε ποτέ για εμπορικό πλοίο με διάμετρο που ξεπερνά τα 9 μέτρα και βάρος άνω των 101 τόνων.



3. Oasis of the seas

Το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο του κόσμου διαθέτει και μια από τις μεγαλύτερες προπέλες του κόσμου.



4. Titanic

Το ιστορικό αλλά μάλλον “καταραμένο” αυτό σκαρί διέθετε δυο προπέλες με τρία πτερύγια έκαστη. Είχαν μήκος 8 μέτρα και ζύγιζαν 38 τόνους η καθεμιά.



5. Queen Elizabeth 2

Διαθέτει κι αυτό διπλή προπέλα με διάμετρο, η καθεμιά άνω των 7 μέτρων και συνολικού βάρους 86 τόνων.



6. Palmer

Το παγοθραυστικό που πλέει στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής διαθέτει δυο προπέλες, τεσσάρων πτερυγίων έκαστη που ωθούν το πλοίο με ταχύτητες που αγγίζουν τους τρεις κόμβους ακόμη και απέναντι στο παχύτερο στρώμα πάγου.



7. Elation

Το μέγεθος συναγωνίζεται την ισχύ αυτών των τεράστιων μηχανών.



8. Bismark

Η ναυαρχίδα του γερμανικού πολεμικού στόλου στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έφερε τρεις προπέλες κάθε μια εκ των οποίων είχε μήκος 4,7 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.