Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Καλπάζουν οι τουρκικές εξαγωγές


Τη στιγμή που η... Ενωμένη Ευρώπη, με τους 300 βο(υ)λευτές μας, κάνουν πειράματα στην οικονομία της Ελλάδας, οι Τούρκοι, που έβλεπαν την κρίση να έρχεται στην πόρτα τους, έκαναν την εξής απλή κίνηση, και βγήκαν κερδισμένοι πολλαπλάσια...


Μείωσαν τον ΦΠΑ από το 24% στο 10.5%! Έτσι οι επενδύσεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα οι εξαγωγές της Τουρκίας κατέγραψαν αύξηση ρεκόρ κατά 18,2% το 2011, φτάνοντας τα 134,6 δισεκατομμύρια δολάρια (103,8 δισεκατομμύρια ευρώ), ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Οικονομίας.

"Είναι ένα ρεκόρ στην ιστορία της δημοκρατίας", δήλωσε ο Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,5% το Δεκέμβριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2010, φτάνοντας τα 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια (9,3 δισεκατομμύρια ευρώ), πρόσθεσε ο υπουργός.

Η Τουρκία, η οποία έχει 73 εκατομμύρια κατοίκους και κατέχει τη 17η θέση παγκοσμίως σε οικονομικό επίπεδο, έχει έναν από τους καλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κόσμο, όμως η κυβέρνηση προβλέπει φέτος επιβράδυνση εξαιτίας των συνεπειών από την κρίση του χρέους στη ζώνη του ευρώ. Το 2010 η τουρκική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 8,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.