Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ιταλία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στο ναυάγιο

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/96B686CDD387292AB7FAC7B678D8E84A.jpg

Άλλοι τρεις επιβαίνοντες του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που ναυάγησε στην Τοσκάνη της Ιταλίας, εντοπίστηκαν ζωντανοί από τις Αρχές την Κυριακή και ανασύρθηκαν χωρίς να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα...


Οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τα ξημερώματα δύο στην καμπίνα τους όπου είχαν εγκλωβιστεί για ώρες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών που βρισκόταν στη κρουαζιέρα για το μήνα του μέλιτος. Και οι δύο ήταν σε καλή κατάσταση.

Το μεσημέρι ανασύρθηκε ζωντανό και τρίτο άτομο που βρισκόταν στη γέφυρα και είχε τραυματιστεί στα πόδια. Ανήκε στο πλήρωμα του πλοίου και αντίθετα με τον πλοίαρχο δεν είχε εγκαταλείψει το βυθιζόμενο σκάφος.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι πέντε νεκροί, καθώς το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων δύο ατόμων. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο Γάλλοι επιβάτες και ένας Περουβιανός, μέλος του πληρώματος. Περίπου 30 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων δύο σοβαρά. Σημειώνεται ότι τρεις Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο εννέα είναι οι επιβάτες και έξι τα μέλη πληρώματος των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται. Αρχικά είχε αναφερθεί ότι επρόκειτο για συνολικά 40 άτομα αλλά μετά από διασταύρωση των στοιχείων ο αριθμός αναθεωρήθηκε προς τα κάτω. Για την ανεύρεση των αγνοούμενων γίνονται από το Σάββατο υποβρύχιες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.