Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Λούβρο

Ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Λούβρο
Το Μουσείο του Λούβρου κατέγραψε το 2011 μια αύξηση της τάξης του 5% της επισκεψιμότητάς του, γεγονός που επέτρεψε στο μεγάλο παρισινό Μουσείο να επιτύχει τον αριθμό ρεκόρ των 8,8 εκατομμυρίων επισκεπτών και.... να "εδραιώσει την πρώτη του θέση σε παγκόσμιο επίπεδο" μεταξύ των μουσείων, ανακοίνωσε σήμερα αυτό το δημόσιο ίδρυμα.

Εδώ και τρία χρόνια, ο αριθμός των επισκέψεων στο μουσείο του Λούβρου είχε σταθεροποιηθεί στα 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ένα πολύ υψηλό επίπεδο, που το καθιστούσε ήδη το νούμερο ένα των μουσείων του πλανήτη σε αριθμό επισκέψεων.

Το 2011, οι μόνιμες συλλογές προσέλκυσαν πάνω από 8,2 εκατομμύρια επισκέπτες, δηλαδή αύξηση κατά 5% σε σχέση με το έτος 2010, διευκρινίζει το μουσείο σε ανακοίνωση του.

Η αύξηση αυτή προκλήθηκε κυρίως από το μεγάλο μερίδιο των ξένων επισκεπτών (66% των επισκεπτών), "με μια ισχυρή ανάκαμψη της παρουσίας των Αμερικανών και την όλο και πιο έντονη παρουσία επισκεπτών από τις αναδυόμενες χώρες", ανακοίνωσε το Λούβρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.