Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οδηγίες για εκτροφή και εμπορία σαλιγκαριών από το υπουργείο

Κατευθύνσεις και οδηγίες που θα αφορούν όλα τα στάδια από την εγκατάσταση και την εκτροφή σαλιγκαριών, έως την εμπορία και την τελική διάθεση του προϊόντος στην αγορά, ετοιμάζουν οι αρμόδιες γενικές διευθύνσεις Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς αυξάνεται σταθερά το ενδιαφέρον και ιδίως των νέων παραγωγών, για την εκτροφή και παραγωγή σαλιγκαριών.....



Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ήδη οι μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών έχουν ενταχθεί ως επιλέξιμη δραστηριότητα στο Μέτρο 112 «Νέοι Αγρότες» και στο 121 «Σχέδια Βελτίωσης» στο (Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013), ενώ η ίδρυση/επέκταση μονάδων μεταποίησης σαλιγκαριών έχει ενταχθεί ως επιλέξιμη δραστηριότητα και στο Μέτρο 123 Α του ιδίου προγράμματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου θα δημοσιευθεί κείμενο-πλαίσιο, οι άξονες του οποίου θα αφορούν:

- Την καταχώρηση των μονάδων εκτροφής σαλιγκαριών σε επίπεδο περιφέρειας και χορήγηση σχετικού αριθμού-κωδικού καταχώρησης.

- Τη θεσμοθέτηση κανόνων τυποποίησης και συσκευασίας του τελικού προϊόντος.

- Τη δυνατότητα αύξησης της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος, μέσω πιστοποίησης για τα σαλιγκάρια και καθορισμού προδιαγραφών όσον αφορά στην εκτροφή τους.

- Τη δυνατότητα ένταξης των εκτροφών σαλιγκαριού στις επιλέξιμες με μίσθωση διαθέσιμες κοινόχρηστες εκτάσεις με σκοπό την άσκηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.