Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ιδού η απόδειξη πως οι εργοδότες και όχι η τρόικα , ζητάει μειώσεις μισθών και περικοπές στα δώρα.

Το ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.Ο κ. Δασκαλόπουλος παραδέχθηκε, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση πως...

 θέματα όπως το μισθολογικό, οι ωριμάνσεις στις αποδοχές, ακόμα και οι τριετίες είναι θέματα "που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων".

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο ΣΕΒ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη θιγεί ο κατώτατος μισθός, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως "αυτό που καλούμαστε να κάνουμε σε αυτή τη δραματική οικονομική συγκυρία και στη κρίσιμη αυτή εποχή, είναι να δούμε πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέσο κόστος εργασίας σε ένα άλλο σημείο ισορροπίας, που θα βοηθήσει και την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής".

O κ. Δασκαλόπουλος από την άλλη ,εξήρε την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που έχουν δείξει οι κοινωνικοί εταίροι ώστε να συζητήσουν για όλα τα εργασιακά θέματα.

Να θυμίσουμε πως οικονομολόγοι διεθνούς φήμης και καθηγητές στα μεγαλύτερα οικονομικά πανεπιστήμια του κόσμου , διδάσκουν σε πρωτοετής φοιτητές πως με μειώσεις μισθών αποκλείεται να επιτευχθεί ανάπτυξη.Αντίθετα γίνεται βαθύτερη η ύφεση.

Οι εργοδότες φυσικά το "παίζουν" πολύ καλά , βάζοντας τα ΜΜΕ να διαδίδουν πως η τρόικα έχει θέσει θέμα μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα.Κάτι που η ίδια η τρόικα είχε διαψεύσει στην προηγούμενη επίσκεψή της στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.