Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ζητάνε σκλάβους .....

Εργασιακό "Μεσαίωνα" ζητούν οι βιομήχανοι της κλωστοϋφαντουργίαςΚατάργηση της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας της Κλωστοϋφαντουργίας, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και ειδικότερα διευθέτηση των ημερών της εβδομαδιαίας εργασίας με διευθυντικό δικαίωμα των επιχειρήσεων, μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών...
στις συνεπείς επιχειρήσεις και κατάργηση της υποχρεωτικής εισφοράς προς τα επιμελητήρια, προτείνει σε υπόμνημά του προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών (ΣΕΒΚ) Ελ. Κούρταλης.

Τα αιτήματα του κλάδου αφορούν στις δυνατότητες ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας- μέσω μεταρρυθμίσεων στα εργασιακά- καθώς, όπως σημειώνεται στο υπόμνημα, η ελληνική κλωστοϋφαντουργία αποτέλεσε για πολλές δεκαετίες κυρίαρχο παραγωγικό κλάδο με σημαντική προσφορά στην ελληνική οικονομία και ταυτίστηκε με την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

''Σήμερα ακόμη, παρά τις μεγάλες οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει, από τη βαθειά οικονομική κρίση της χώρας, το σκληρό ανταγωνισμό από τις τρίτες χώρες χαμηλού κόστους (Κίνα, Ινδία, Πακιστάν, Τουρκία κ.ά.), την έλλειψη χρηματοδότησης από τις Τράπεζες, παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους μεταποιητικούς κλάδους της χώρας, απασχολεί 80.000 εργαζομένους" και παράγει το 30- 33% του συνόλου των βιομηχανικών εξαγωγών της χώρας, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.