Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

O Αλευροβιομήχανος που ντρέπεται που είναι Έλληνας

alt

Το γεγονός ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας, δήλωσε ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Ράδιο Ένα», αναφορικά με όσα βγαίνουν στην επιφάνεια κάθε μέρα σε όλους τους τομείς λειτουργίας της χώρας. ...

Μάλιστα ανέφερε ότι δεν καταθέτει τον φάκελο απόκτησης Ελληνικής ιθαγένειας για τη σύζυγό του και δεν επιθυμεί να αποκτήσουν Ελληνική υπηκοότητα ούτε και τα παιδιά του.

«Αισθάνομαι θλίψη και ντροπή για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και προσπαθώ να ασχολούμαι με οτιδήποτε άλλο, εκτός από το να βλέπω τηλεόραση και να διαβάζω εφημερίδες, βλέποντας κάθε μέρα τα ίδια αι τα ίδια», ήταν η δήλωση του Βολιώτη βιομήχανου.

Ο Κ. Λούλης τόνισε ότι κουράστηκε να εναποθέτει της ελπίδες του σε κάποιον που θα μας σώσει, κάτι που ακούει εδώ και 40 χρόνια και ο ίδιος νιώθει θύμα εξαπάτησης.

Εκτίμησε δε ότι η κατάσταση για τη χώρα μας είναι μη αναστρέψιμη, αναφέροντας ότι είναι λάθος να επικεντρώνουμε το θέμα στην οικονομία και αν η χώρα θα πτωχεύσει ή όχι του είναι το λιγότερο, αλλά κάτι πιο σημαντικό, όπως αν θα υπάρχουμε ως χώρα.

Για την οικονομία

Αναφορικά με την οικονομία, τόνισε ότι «οι αριθμοί θα βρουν λύση, καθώς τα μαθηματικά έχουν πάντα διέξοδο», ωστόσο αυτό αποτελεί το 0,1%, ενώ το κοινωνικό πρόβλημα που αποτελεί το υπόλοιπο 99%, αποτελεί την πραγματική δυσκολία.

Σύμφωνα με τον κ. Λούλη «οι Έλληνες κουράστηκαν από τα ψέματα και τις υποσχέσεις και διαπίστωσε ότι υπηρετώντας τον ένα, τον άλλο ή τον δείνα χώρο, το μόνο που έκανε, ήταν να διευκολύνει κάποιους να βελτιώσουν το προσωπικό επίπεδό τους. Από την άλλη πλευρά, νιώθουν εξαπατημένοι και ένας απ' αυτούς είμαι κι εγώ». Εκτίμησε δε ότι, μια μεγάλη αιτία του προβλήματος, είναι ότι πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με αγαθές προθέσεις θέλουν να προσφέρουν τον εαυτό τους στα κοινά και δεν έχουν συναίσθηση του βάρους των ευθυνών τους.

«Τον πόλεμο κέρδισαν οι Γερμανοί»

Ο βιομήχανος τόνισε ότι «ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος που ξεκίνησε το 1939, τελείωσε το 2011 με νίκη των Γερμανών», εκτιμώντας ότι αυτό θα καταγράψει η ιστορία 200 με 300 χρόνια μετά!

Για τη νέα χρονιά εκτίμησε, με τις γνώσεις που διαθέτει, ότι το 2012 θα αναπολούμε με νοσταλγία το 2011 και το 2013, με νοσταλγία το 2012...

Ο αλευροβιομήχανος τόνισε ότι αν και η σύζυγός του, που είναι Ουκρανικής καταγωγής, είχε έτοιμο τον φάκελο για την Ελληνική ιθαγένεια, δεν τον κατέθεσε και δεν θέλει να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα ούτε και τα παιδιά του, καθώς ο ίδιος είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για την πορεία της Ελλάδας και οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι θα νιώθουμε μετανάστες στην ίδια μας την πατρίδα.

Τέλος, ο Κ. Λούλης εκτίμησε ότι η δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έγινε με σαθρά θεμέλια, όχι στη βάση του Ομόσπονδου κράτους της Αμερικής και με άλλες κυβερνήσεις άλλους κεντρικούς και άλλους περιφερειακούς νόμους, τις πολλές γνώμες, συζητήσεις και συμφέροντα, στο τέλος φτάνει σε αδιέξοδο.

«Δεν ασχολούμαστε με τα μαύρα προβλήματα, και... ασχολούμαστε με τα ράσα του Εφραίμ»

Αναφορικά με την υπόθεση προφυλάκισης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο πρώην Διοικητής του Αγίου Όρους, επισήμανε ότι αν δεχτούμε την άποψη ότι ο Εφραίμ είναι ένοχος, πρέπει να δεχτούμε ότι όλοι οι νόμοι, οι αποφάσεις και τα νομοθετικά διατάγματα που εκδόθηκαν σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βισθωνίδας (υπάρχει βιβλίο με τα διατάγματα που φέρουν υπογραφές σπουδαίων προσωπικοτήτων του περασμένου αιώνα), έγιναν από ανθρώπους που δεν γνώριζαν νομικά και δεν ήξεραν τι υπέγραφαν και ακόμη πρέπει να δεχτούμε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς τον Πατριαρχείων Κωνσταντινούπολης, Ιεροσολύμων και Αλεξάνδρειας είναι κι αυτό νομικά αίολο.

Σύμφωνα με τον Κ. Λούλη, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, αφού το Κράτος, που πρότεινε τις ανταλλαγές, εφόσον διαπιστώνει ότι κάτι δεν έγινε σωστά, θα μπορούσε να κάνει αναστροφή της ανταλλαγής, κάτι όμως που δεν έγινε. «Συμφέρει σε κάποιους, αντί να ασχολούνται με τα μαύρα προβλήματα του τόπου, να ασχολούνται με τα μαύρα ράσα του Εφραίμ», εκτίμησε ο πρώην Διοικητής του Αγ. Όρους, κάνοντας λόγο για show των καναλιών για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.