Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Bild: "Δισεκατομμύρια για τους Έλληνες... Stop"


Νέο ανθελληνικό παραλήρημα της γερμανικής εφημερίδας, με ταυτόχρονη πρόσκληση προς τους γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα. Διαβάστε τι γράφουν...



Κάλεσμα στους Γερμανούς βουλευτές να καταψηφίσουν το δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα απευθύνει η γερμανική εφημερίδα Bild, με δημοσίευμά της που τιτλοφορείται "Δισεκατομμύρια για τους Έλληνες-Stop".
Την στιγμή που θεωρείται βέβαιο ότι η γερμανική βουλή θα εγκρίνει κατά πλειοψηφία  το πακέτο στήριξης 130 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η γερμανική εφημερίδα, υποστηρίζει ότι αυτό οδηγεί σε "λάθος δρόμο".

"Σήμερα είναι πάλι ημέρα πληρωμής στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο - 130 δισεκατομμύρια ευρώ θα σώσουν την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η Bild απευθύνει έκκληση προς όλους τους βουλευτές: μην προχωρήσετε σε αυτόν τον λάθος δρόμο", αναφέρει το δημοσίευμα στο οποίο φιλοξενούνται απόψεις οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι τάσσονται κατά της συνέχισης της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

 Η εφημερίδα Bild, χθες δημοσίευσε δημοσκόπηση -σε δείγμα 500 ατόμων- σύμφωνα με την οποία το 63% των Γερμανών  απορρίπτει μια νέα βοήθεια προς την Αθήνα και τα δύο τρίτα των Γερμανών είναι πεπεισμένοι ότι τελικώς η Ελλάδα δε θα αποφύγει τη χρεοκοπία.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, σε συνέντευξή του σήμερα στην Passauer Neue Presse. Όπως λέει, η Αθήνα έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ λίγα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και υποστηρίζει ότι εντός της Ευρωζώνης η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργού Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει καλύτερα και θα αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της έξω από το ευρώ. Ήταν ο πρώτος υπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ που εμφανίστηκε εκτός γραμμής στο ζήτημα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.