Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταία ημέρα για ληξιπρόθεσμες οφειλές.Τι πρέπει να κάνετε;

Το νέο φοροσαφάρι ξεκίνησε,με ηλεκτρονικά e mail από την εφορία και τους οφειλέτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα αρμόδια τμήματα προκειμένου να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.1 εκ είναι οι οφειλέτες αυτή τη στιγμή,από αυτούς μέχρι τέλος του χρόνου πρέπει να εισπραχθούν 2 δισ ευρώ και μέχρι τον Ιούνιο 1δισ.Για όσους δεν...


 έχουν χρήματα , σήμερα είναι τελευταία ημέρα ώστε να κανονίσει τη δόση του προς το δημόσιο.Οι δόσεις μπορούν να γίνουν και 24 με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 100 ευρώ.Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν φυσικά πρόσωπα με οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ και με επιχειρήσεις με χρέος έως και 75.000 ευρώ.Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες οι όποιοι τα τελευταία χρονιά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού..
 
Ωστόσο η διαδικασία δεν ει ναι απλή αφού απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα.Όλες οι υποβληθείσες δηλώσεις των 3ων τελευταίων ετών(εκκαθαριστικό ΦΠΑ,περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ,προσωρινές δηλώσεις ΦΜΥ,Ε9),έγγραφα που αποδεικνύουν τη ζημία,την καταστροφή των περιουσιακών στοιχείων,την ασθένεια αν υπάρχει,τη βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και τη διακοπή λειτουργίας της επιχειρήσεις...Όσο απίστευτο και αν ακούγεται όλα αυτά πρέπει να συγκεντρωθούν μέσα σε 24 ώρες.
 
Πάντως αν κάποιος έχει όλα τα χρήματα για την εφάπαξ εξόφληση διαγράφονται όλες οι προσαυξήσεις,αν η ρύθμιση γινει από 2 εως 12 μηνες προβλεπεται απαλλαγη του 90% των προσαυξήσεων και αν η ρύθμιση γίνει απο 13 εως 24 μηνιαίες δόσεις διαγράαφεται το 75% των προσαυξήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.