Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Υπερσύγχρονο κτίριο του δημοσίου στα αζήτητα ,επειδή αντιδρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.Έλεος πια!!!

Τη στιγμή που κατασπαταλούνται εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια από το δημόσιο, ένα ακόμη από τα δεκάδες υπερσύγχρονα κτίρια του δημοσίου παραμένει στα αζήτητα να ρημάζει,επειδή...


οι δημόσιοι υπάλληλοι αρνούνται να μεταφερθούν εκεί για δουλειά.Πρωτάκουστο.Πρόκειται για τις παλαιές καπναποθήκες του Κεράνη.Ένα υπερσύγχρονο ακίνητο,επιφάνειας 32.766,59 τ.μ,.4 απόπειρας έγιναν για να μεταγκατασταθουν μετά την απόκτηση του από το ελληνικό κράτος,καίρια υπουργεία και όλες έπεσαν στο κενό εξαιτίας της άρνησης των εργαζομένων....
 
Μακριά από το κέντρο της Αθήνας,ελλείψει ηλεκτρικού και μετρό δηλαδή όλων των ανέσεων δεν εξυπηρετούσαν την μεταφορά των υπαλλήλων,το κράτος συνέχιζε να δίνει τσάμπα λεφτά για ενοίκια.Πρόθεση και υποδομές υπήρχαν και υπάρχουν αλλά η βόλεψη υπερτερεί.Έτσι φτάσαμε στο σημείο της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος ενεή λόγου και ουσίας.80 εκατ δίνονται σε ενοίκια.
 
Το 1998 επιχειρήθηκε η μεταφορά του υπουργείου περιβάλλοντος που πληρώνει 9 εκατομ ευρώ το χρόνο για 28 κτήρια.Το 2004 έγινε λόγος για μεταφορά του υπ πολιτισμού που δίνει 7,8 εκατ.Μάταια πάλι.Το 2011 πήραν απόφαση για το υπ εργασίας που πληρώνει 3,8 εκτ.Και πάλι τίποτα.Τέλος του 2011 έγινε λόγος για τους 2.300 εργαζόμενους των 2 ακίνητων του υπουργείου οικονομικών,αντίσταση υπήρξε και από εκεί παρότι τα ενοίκια φτάνουν τα 21,4 εκτ το χρόνο....
 
Υπό την πίεση της τρόικας το υπουργείο οικονομικών είπε να βάλει φρένο στη σπατάλη του δημοσίου χρήματος και πάτησε γκάζι για την μετεγκατάσταση του.Οι μνηστήρες όμως πλήθυναν.Και το υπουργείο δικαιοσύνης που δίνει 1,2 εκτ το χρόνο για το κτήριο των δικαστηρίων του Πειραιά ενδιαφέρεται για μετακόμιση.Τώρα όμως αντιδρούν οι δικηγόροι.

Το βέβαιο είναι πως εάν όλοι αυτοί που αντιδτρούσαν κατά καιρούς ,εργάζονταν στον ιδιωτικό τομέα,τότε σίγουρα θα είχαν απολυθεί αφού κανείς δε θα τους ρωτούσε που θα είναι η έδρα της εταιρίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.