Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

«Όχι» στην θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους

Απαλείφτηκε από το νομοσχέδιο για την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας η διάταξη για την επιβολή της εσχάτης των ποινών, στην ΟυγκάνταΑπαλείφτηκε από το νομοσχέδιο για την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας η διάταξη για την επιβολή της εσχάτης των ποινών, στην Ουγκάντα...
Μέχρι και με θάνατο σκέφτηκαν να τιμωρούν την ομοφυλοφιλία στην Ουγκάντα. Μάλιστα, στη Βουλή της χώρας θα κατατεθεί νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει αυστηρότερη τη νομοθεσία κατά της ομοφυλοφιλίας.
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα βουλευτής της χώρας η σχετική διάταξη αναμένεται να αποσυρθεί. «Δεν θα υπάρξει καθόλου θανατική ποινή (...) αυτό θα αποσυρθεί», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπαχάτι, ο βουλευτής που κατέθεσε το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο καταδικάζουν μεταξύ άλλων οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Η ομοφυλοφιλία είναι ήδη παράνομη στην Ουγκάντα και τιμωρείται με πολλά χρόνια φυλάκισης, όμως το κοινοβούλιο εξέταζε εδώ και μήνες το ενδεχόμενο να ενισχύσει τις ποινές ώστε να φτάνουν μέχρι τη θανατική ποινή, κυρίως σε ορισμένες περιπτώσεις υποτροπής.
Ο βουλευτής διαβεβαίωσε πως στόχος του νομοσχεδίου είναι πλέον να σταματήσει «η διαφήμιση» της ομοφυλοφιλίας και η εξώθηση ανηλίκων στην ομοφυλοφιλία, καθώς και να εμποδίσει την κυβέρνηση να υπογράψει διεθνείς συνθήκες που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.