Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Θεσ/νίκη: Διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα του (πρώην) Υπ. Μακεδονίας Θράκης - διαμαρτυρίες με φέρετρο [ΒΙΝΤΕΟ]

alt

Με ένα φέρετρο και με τους πένθιμους ήχους ενός τύμπανου, διαμαρτύρονται αυτή την ώρα περίπου 30 αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης, μπροστά στο ρολόι στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:...


«Η ΚΗΔΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΛΑΤΡΕΥΤΗ ΜΑΣ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΩΝ 190 ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ.
ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΗΔΕΨΟΥΝ.
 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΚΡΩΣΙΜΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

alt

Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις είχαμε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μία συγκέντρωση έγινε στις 10.30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η δεύτερη απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 στο άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ και η τρίτη από πρωτοβάθμια σωματεία και αριστεριστές στην Καμάρα. Οι πορείες, ξεκίνησαν και πορεύτηκαν μαζί.
Στις 12:30 μια ομάδα ατόμων, αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας που βρισκόταν στη Δωδεκανήσου και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του Βενιζέλου στην οδό Δαναΐδων. Η αστυνομία, προχώρησε μάλιστα και σε μια προσαγωγή ατόμου, μπροστά από το γραφείο του Βενιζέλου. Οι υπόλοιποι διαδηλωτές, φώναξαν συνθήματα έξω από το γραφείο του και αποχώρησαν.
Το σύνθημα που ακουγόταν ήταν: "ΠΑΣΟΚ - TV- ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ".

alt

Όταν οι πορείες, έφτασαν στη ΓΓ Μακεδονίας – Θράκης, δημιουργήθηκε μικροένταση. Οι διαδηλωτές πετούσαν αντικείμενα μέσα στο κτίριο της ΓΓ Μακεδονίας Θράκης. Μεταξύ των αντικειμένων, πυροσβεστήρες και λάστιχα αυτοκινήτων...Κάποιοι διαδηλωτές, έσπρωχναν την πλαϊνή πόρτα, καθώς και την περίφραξη με σκοπό να μπουν μέσα στο κτίριο.

alt

Οι διαδηλωτές, αφού έριξαν τα κιγκλιδώματα της ΓΓ Μακεδονίας - Θράκης, συνέχισαν την πορεία τους από την Αγίου Δημητρίου, με μέτωπο προς ανατολικά.

Δείτε τα βίντεο:



πηγή: thousandnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.