Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την Νέα Υόρκη

Νέα καταστροφικά φαινόμενα, τα επόμενα χρόνια, ίσως πλήξουν την... μητρόπολη του κόσμουΝέα καταστροφικά φαινόμενα, τα επόμενα χρόνια, ίσως πλήξουν την... μητρόπολη του κόσμου...
Ο πρόσφατος τυφώνας Αιρίν ήταν μόνο η αρχή. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, κάνοντας λόγο για οικολογικούς κινδύνους που αναμένεται να πλήξουν καίρια την Νέα Υόρκη τα επόμενα χρόνια.
"Οι κλιματικές αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν τον πληθυσμό και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, και οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν. Την ίδια στιγμή, η Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αρκετούς από τους κινδύνους που έχουν σχέση με τις κλιματικές αλλαγές, μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις και εκμεταλλευόμενη πολλές από τις ευκαιρίες που αυτή η πραγματικότητα δημιουργεί", σημειώνει η πρόσφατη έκθεση της υπηρεσίας Ενέργειας και Ανάπτυξης της Νέας Υόρκης και στηρίζεται σε έρευνα επιστημόνων των πανεπιστημίων Κολούμπια, Κορνέλ και του Πανεπιστημίου Σίτι της Νέας Υόρκης.
Όπως επισημαίνουν, τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως οι τυφώνες, που μπορεί να καταστρέψουν μέχρι και υποδομές στην «μητρόπολη του κόσμου» δεν είναι καθόλου απίθανο να σημειωθούν τα επόμενα χρόνια,, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.