Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τροφές που αλλάζουν διάθεση!

Οι «τροφές παρηγοριάς» μπορεί να μην κάνουν πάντα καλό στην υγεία, ωστόσο διεγείρουν θετικά συναισθήματα
Πόσες φορές ένα κομμάτι σοκολάτα, ένα γλυκό ή το αγαπημένο σας σνακ δεν σας έκανε να αισθανθείτε καλύτερα;
Οι «τροφές παρηγοριάς», όπως ονομάζονται, συνήθως δεν κάνουν καλό στην υγεία μας μακροπρόθεσμα, αλλά βοηθούν στην άμεση βελτίωση της διάθεσής μας. Η επίδραση αυτή οφείλεται στην παραγωγή των ενδορφινών, μιας κατηγορίας ουσιών που διεγείρουν τα θετικά ...
συναισθήματα. Ωστόσο, η επίδραση αυτή είναι προσωρινή. Όλα τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, για τη σωστή λειτουργία τους, και ο εγκέφαλος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Για να καταπολεμήσετε, λοιπόν, σωστά και υγιεινά την αρνητική διάθεση, καταναλώστε μία διατροφή πλούσια σε μη επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά:
Φυλλικό οξύ: Ο χυμός πορτοκαλιού, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φιστίκια, τα φασόλια, τα όσπρια και τα εντόσθια αποτελούν καλές πηγές φυλλικού οξέως.
Θειαμίνη: Το μοσχαρίσιο συκώτι, η μαγιά μπύρας, το ψωμί ολικής αλέσεως, τα δημητριακά, το ρύζι, οι σπόροι ηλίανθου, η χοιρινή μπριζόλα, τα φύτρα σιταριού, τα μπιζέλια, τα μαυρομάτικα φασόλια, η φάβα, το πλιγούρι βρώμης και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι οι κυριότερες πηγές θειαμίνης.
Μαγνήσιο: Το σπανάκι, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα θαλασσινά και το κακάο είναι τροφές-πηγές του ασβεστίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.