Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ρουμελιώτης: Δεν συμφέρει η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας

http://www.skai.gr/files/temp/F0E999843B3BDA9F9A2942CFB25C6BA4.jpg 

«Δεν συμφέρει την Ευρωζώνη η άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας», αναφέρει σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο έως πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτης Ρουμελιώτης...



Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, αν γινοταν αυτό η Ευρώπη θα έστελνε το πολύ αρνητικό μήνυμα στις αγορές ότι δεν μπορεί να προστατέψει τα μέλη της. Εκτίμησε παράλληλα ότι οι επιπτώσεις θα ήταν τραγικές για την περιφέρεια της Ευρωζώνης και αργότερα για ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, έχει μεγάλη σημασία η επιτυχία του Λουκά Παπαδήμου στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας και τονίζει ότι δεν απαιτούνται μόνον θυσίες από την Ελλάδα, αλλά και ανασύνταξη των μηχανισμών της Ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, εκτιμά ότι ίσως φτάσει το 70%, ενώ για τη Γερμανία λέει ότι «πρέπει να επιδιώκει συναινετικές λύσεις και όχι να επιβάλλει τις απόψεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.