Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα αναξιοποίητα ακίνητα του Δημοσίου

ακίνητα, αναξιοποίητα, Δημόσιο, εισαγγελέαςΣτο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθεται, μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το θέμα ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές...
Ο κ. Πεπονής διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, την οποία ανέθεσε στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της διαχείρισης των ακινήτων.
Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», για το θέμα των επίμαχων ακινήτων του Δημοσίου.
Η εφημερίδα υποστήριζε πως τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τα ενοίκια γραφείων είναι υψηλά, παρά τη μείωση 20% που πέτυχε το δημόσιο για όλα τα κτίρια που ενοικιάζει. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα, για πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Μονή Βατοπεδίου, με διαχειριστή του ακινήτου, ως επικεφαλής του μοναστηριού, τον, προσωρινά κρατούμενο, ηγούμενο Εφραίμ.
Επίσης, κατά το δημοσίευμα, το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου.
Αντίστοιχα περίπου 41.000 ευρώ το μήνα καταβάλλονται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού.
Η εφημερίδα επικαλείται κατάλογο που κατέθεσε πριν από ένα χρόνο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με 21 ακίνητα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα με σκοπό να τεθούν προς αξιοποίηση. Τα επίμαχα ακίνητα που η μη αξιοποίηση τους θα αποτελέσει εισαγγελική έρευνα είναι τα εξής:
- Φιλελλήνων 13-15 (ανήκει στο ΤΕΑΔΥ) - 2.087 τ.μ.
- Αξαρλιάν 7 (ΙΚΑ) - 864 τ.μ.
- Βουλής 8-10 (ΟΑΕΕ) - 2.577 τ.μ.
- Βουλής 6 (ΙΚΑ) - 1.444 τ.μ.
- Ακαδημίας και Ζαλοκώστα (ΚΕΔ)
- Σταδίου 58 (ΤΕΑΔΥ) - 2.196 τ.μ.
- Μενάνδρου 27-29 (ΙΚΑ) - 662 τ.μ.
- Ιουλιανού 36 (Ταμείο Αστυνομικών) - 2.524 τ.μ.
- Μενάνδρου 48 (ΙΚΑ) - 1.316 τ.μ.
- Κουμουνδούρου 23 (ΕΤΑΠΜΜΕ) - 1.142 τ.μ.
- Βουλής 2 (κληροδότημα)
- Καποδιστρίου (Α΄ Βοηθειών)
- Αγίου Κωνσταντίνου 43 (ΕΤΑΑ) - 1.910 τ.μ.
- Σωκράτους 65-67 (ΤΕΑΙΤ) - 7.809 τ.μ.
- Πειραιώς 22 (ΤΕΑΙΤ) - 1.573 τ.μ.
- Φιλελλήνων και Ξενοφώντος (κληροδότημα)
- Στουρνάρη (κληροδότημα)
- Αναπήρων Πολέμου - Κολωνάκι (Κληροδότημα)
- Ξενοδοχείο La Mirage (Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας)
- Κτίριο Κεράνη (Λ. Θηβών 196-198) - 45.000 τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.