Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η αντιμνημονιακή στροφή του ΛΑ.Ο.Σ.

Η μεταμόρφωση του Γιώργου Καρατζαφέρη από κυβερνητικό εταίρο σε αντιπολιτευτικό κριτή των επιλογών της κυβέρνησης Παπαδήμου αποτελεί για το ΛΑ.Ο.Σ. το μεγάλο προεκλογικό στοίχημα. Ηδη είναι φανερό ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. τόσο στις ομιλίες του στη Βουλή, όσο και στις δημόσιες παρεμβάσεις του επιδιώκει να ανοίξει διμέτωπο πόλεμο...

 τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με το ΠΑΣΟΚ. Είναι, όμως, εμφανές ότι σε αυτή τη συγκυρία απευθύνεται κυρίως στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. που δεν συμφωνούν με την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και επιμένουν αντιμνημονιακά.

Όπως επισημαίνει η Μαρία Σπυράκη, στην Ημερησία, το πρόβλημα που προκύπτει από αυτή την επιλογή του κ. Καρατζαφέρη εστιάζεται κυρίως στη φυσιογνωμία που σχεδιάζει τελικά να δώσει στο ΛΑ.Ο.Σ. Από την Ανοιξη του 2010 οπότε και πιστοποιήθηκε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα έως την αποχώρησή του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε επιλέξει στρατηγικά να προτείνει και μετά να υπερασπίζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης.

Να κλείσει τις πληγές

Τώρα κατ' αρχήν καλείται να κλείσει τις πληγές που άνοιξε η αποχώρηση δύο προβεβλημένων στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ. του Μάκη Βορίδη και του Αδωνη Γεωργιάδη, επιχειρώντας την αποδόμησή τους διά του παρελθόντος τους. Από τη Ν.Δ. έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες να μην απαντήσουν τα στελέχη στον κ. Καρατζαφέρη και το ίδιο πράττουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης καλείται να πείσει για την επιλογή του να καταψηφίσει ακόμη και το PSI.
Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης στοχεύει να ηγηθεί της αντιμνημονιακής δεξιάς περιμένοντας το... ξεφούσκωμα των «Ανεξάρτητων πολιτών» του Πάνου Καμμένου. Ηδη έχει ρίξει γέφυρες και σε πρώην στελέχη της Ν.Δ. που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη το εγχείρημα Καμμένου και αναζητούν να εκφραστούν αντιμνημονιακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.