Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση ΠΝΟ-Διαμαντοπούλου-Κουτρουμάνη

Στα χέρια των ναυτεργατών βρίσκονται οι γραπτές προτάσεις της Αννούλας Διαμαντοπούλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη και τώρα καλούνται να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι τις κινητοποίησεις τους.Οι αποφάσεις τους θα...


 επηρεάσουν έμπορους, παραγωγούς , ξενοδόχους, που αγωνιούν για το τι θα γίνει αφού οι οικονομικές τους δραστηριότητες εξαρτώνται άμεσα από τις αποφάσεις των ναυτεργατών.

  Τόσο η Αννούλα Διαμαντοπούλου όσο και ο Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσαν αισιόδοξοι μετά το τέλος της συνάντησης, λίγο μετά τις 13:00 αλλά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, δήλωσε ότι θα εισηγηθεί συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Δώσαμε γραπτές απαντήσεις σε όλα τα θέματα, ένα προς ένα, όλα τα ζήτημα που μπήκαν από την ΠΝΟ. Θεωρώ ότι έγινε σε θετικό κλίμα. Συμφωνήσαμε όλοι για την πολύ μεγάλη σημασία μιας συμφωνίας, σε μια εποχή τόσο κρίσιμη για τη χώρα, για την οικονομία και τους πολίτες», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Δώσαμε απαντήσεις, πιστεύω επαρκείς, στα αιτήματα των ναυτικών. Νομίζω ότι θα επανεκτιμήσουν στη στάση τους για την απεργία», είπε ο υπουργός Εργασίας αποχωρώντας νωρίτερα από το κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη γιατί έπρεπε να πάει και σε άλλη σύσκεψη.
«Η πρόταση μας αφορά και το ΝΑΤ, που θα είναι αυτοτελές ταμείο, απλά η μεταφορά αφορά την εποπτεία από το υπουργείο Ναυτιλίας στο Εργασίας. Και αυτό γιατί το υπουργείο Εργασίας έχει επαρκείς μηχανισμούς ελέγχου και τη δυνατότητα να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το κλίμα ήταν καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.