Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στους Σύρους αντάρτες

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα μελετά το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στους σύρους αντάρτες, στην οποία όμως ...


δεν θα περιλαμβάνονται «οπλικά συστήματα» για να αντιμετωπίσουν τις επιχειρήσεις καταστολής των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο κ. Ομπάμα συζήτησε τρόπους χορήγησης βοήθειας προς την συριακή αντιπολίτευση, με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Κυριακή στη Σεούλ, πριν ξεκινήσει διεθνής σύνοδος κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια. Ο αναπληρωτής σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Μπεν Ρόουντς, ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εγείρουν το ζήτημα παροχής βοήθειας κατά την συνάντηση «Των φίλων της Συρίας» που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία την 1η Απριλίου. Όπως είπε ο κ. Ρόουντς μια τέτοια παροχή βοήθειας θα περιλαμβάνει ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό για τηλεπικοινωνίες, όχι όμως οπλικά συστήματα.

Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία και οι εταίροι της «δεν μπορούν να παραμένουν παρατηρητές» στην συριακή διαμάχη και πρέπει να λάβουν μέτρα «στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας». Ο κ. Ομπάμα ανέφερε ότι ο ίδιος και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν επίσης ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία μετάβασης σε νόμιμη κυβέρνηση.

πηγή:voanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.