Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΜΑΦΙΟΖΟΙ: Στο απυρόβλητο επαγγελματίες φοροφυγάδες


Άρχισε από τα μυρμήγκια γιατί, ως συνήθως, δεν τολμά να τα βάλει με το βουβάλια το οικονομικό επιτελείο, που καλώς ξεκίνησε την κατάσχεση καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, δυστυχώς όμως από έναν μικρο-οφειλέτη που είχε στην τράπεζα 20 ευρώ, αφήνοντας στην ησυχία τους επαγγελματίες φοροφυγάδες και μεγαλο-οφειλέτες, που....

 εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο και να καλοπερνούν εις υγείαν των κορόιδων.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το Δημόσιο πρέπει να εισπράξει και το τελευταίο λεπτό που του οφείλεται, όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι επέλεξε να κάνει ποδαρικό στις κατασχέσεις καταθέσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη από έναν πολίτη που όφειλε 6.754 ευρώ, στον λογαριασμό του οποίου βρήκε και δέσμευσε 20 ευρώ και 20 λεπτά, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι χρωστούν εκατομμύρια.

Για τις κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών, κατ΄ εντολήν της τρόικας, ενεργοποιείται για πρώτη φορά νόμος που υπάρχει ήδη από το 2001, ο οποίος όμως, «ευνόητο» γιατί, επί δέκα και πλέον χρόνια παρέμεινε ανενεργός. Πλέον, όταν καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 5.000 ευρώ, ο οφειλέτης θα λαμβάνει τρία ειδοποιητήρια για να εξοφλήσει ή να ρυθμίσεις τα χρέη του. Αν τίποτα από τα δυο δεν γίνει, οι τράπεζες θα παίρνουν εντολή να κατασχέσουν και να αποδώσουν στο Κράτος, ισόποσες του χρέους καταθέσεις σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου και όψεως που διατηρεί ο οφειλέτης στην Ελλάδα ή παραρτήματα των τραπεζών σε άλλες χώρες.

Σκοπός του Δεύτερου Μνημονίου, είναι να εισπραχθούν φέτος τουλάχιστον δύο από τα σαράντα τέσσερα δις των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που χρωστούν περίπου εννιακόσιες χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων χρωστά ποσά από πέντε ως εβδομήντα χιλιάδες ευρώ. Με την απειλή ή τελικώς την κατάσχεση καταθέσεων, όπου αυτές υπάρχουν στο όνομα του οφειλέτη, εκτιμάται ότι δεν θα επαναληφθεί η πενιχρή είσπραξη των 945 εκατομμυρίων ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011, που αντιστοιχεί μόλις στο 2,1% των συνολικών χρεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.