Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η εξάρτηση από αλκοόλ και ναρκωτικά ξεκινά από... κούνια

Ήδη από την εφηβεία έχουν μπει τα «θεμέλια» για τον μετέπειτα εθισμό του ανθρώπου σε ουσίες, σύμφωνα με νέα μελέτηΉδη από την εφηβεία έχουν μπει τα «θεμέλια» για τον μετέπειτα εθισμό του ανθρώπου σε ουσίες, σύμφωνα με νέα μελέτη...
Τα «θεμέλια» για τον εθισμό ενός ανθρώπου σε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες μπαίνουν ήδη από την εφηβεία, όπως προκύπτει από νέα μελέτη. Η μελέτη που δημοσιεύεται στο Archives of General Psychiatry και διεξήχθη σε τουλάχιστον 10.000 εφήβους δείχνει ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών μέχρι να ενηλικιωθούν και οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αυτό σημαίνει πως πολλά από τα παιδιά αυτά αποκτούν εθισμό για τις συγκεκριμένες ουσίες στη ζωή τους.
Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν τέσσερις στους πέντε εφήβους έχουν δοκιμάσει αλκοόλ και τουλάχιστον το 15% έχει κάνει κατάχρηση μέχρι να ενηλικιωθεί. Ποσοστό σχεδόν 16% των εφήβων έκαναν υπερβολική χρήση ναρκωτικών μέχρι να συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.
Σχεδόν το 18% των ενηλίκων πληροί τις προδιαγραφές για κατάχρηση αλκοόλ στη διάρκεια της ζωής και το 11% πληροί τα κριτήρια για υπερβολική χρήση ναρκωτικών, σύμφωνα με τη μελέτη που επισημαίνει την πρώιμη έναρξη χρήσης ουσιών για τουλάχιστον ορισμένους από τους χρήστες.
Όσον αφορά τα ναρκωτικά, σχεδόν το 60% των εφήβων είπαν ότι είχαν την ευκαιρία να κάνουν χρήση ναρκωτικών, όπως η μαριχουάνα, η κοκαΐνη, τα ηρεμιστικά, τα διεγερτικά και τα παυσίπονα. Σχεδόν ένας στους δέκα εφήβους, ηλικίας 13 και 14 ετών, είπαν ότι έκαναν χρήση τουλάχιστον ενός τέτοιου είδους ναρκωτικού, και το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 40% στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα. Η μαριχουάνα είναι το πιο σύνηθες ναρκωτικό για χρήση και ακολουθούν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.