Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αδυναμίες στη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης

Οι πρώτοι έλεγχοι, στους οποίους διπιστώθηκαν αδυναμίες, διενεργήθηκαν από την ανεξάρτητη αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι πρώτοι έλεγχοι, στους οποίους διπιστώθηκαν αδυναμίες, διενεργήθηκαν από την ανεξάρτητη αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης....
Αδυναμίες στη λειτουργία των οίκων αξιολόγησης εντόπισε η ανεξάρτητη αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ESMA) σε έκθεσή της.
Οι πρώτοι έλεγχοι διενεργήθηκαν από την ESMA στους ομίλους Fitch Ratings, Moody's Investor Services και Standard and Poor's.
Η εξέταση της ESMA αποσκοπούσε να παρακολουθήσει τη συμμόρφωση των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας με τους κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τα ευρήματα της έρευνας προέκυψε ότι:
-Η διαφάνεια των μεθοδολογιών αξιολόγησης, η δημοσίευση και η παρουσίαση των αξιολογήσεων δεν είναι σύμφωνη με τους κανονισμό της ΕΕ.
-Η επάρκεια στους ελέγχους στα συστήματα πληροφόρησης δεν ήταν σε όλες τις περιπτώσεις άρτια.
-Η καταγραφή των κυρίων εσωτερικών διαδικασιών και αποφάσεων δεν ήταν αρκούντως τεκμηριωμένη.
-Οι πόροι που είναι κατανεμημένοι στις λειτουργίες του εσωτερικού ελέγχου και στους τομείς της ανάλυσης δεν είναι αρκετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.