Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης που ζητούσαν μίζα 120.000 ευρώ

Στην σύλληψη δύο πρώην υπαλλήλων του υπυργείου Ανάπτυξης προχώρησε η Αστυνομία μετά από καταγγελία επιχειρηματία, ο οποίος έπεσε θύμα εκβιασμού....



Στο υπουργείο Ανάπτυξης γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι από κλιμάκια τη ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ελεγχθούν φάκελλοι που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση. Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έχουν ζητήσει το ποσό των 120.000 ευρώ από επιχειρηματία προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για μία επιδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ. Η συγκεκριμένη επιδότηση αφορούσε ξενοδοχειακές μονάδες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του επιχειρηματία οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Σήμερα τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ. Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν «ξηλωθεί» προ ολίγου καιρού από την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία προχώρησε στην κατάργηση ολόκληρης της υπηρεσίας τους, ωστόσο αυτό δεν τους πτόησε, καθώς οι ίδιοι πλησίαζαν επιχειρηματίες και ζητούσαν μίζες προκειμένου να τους εξυπηρετήσουν, επικαλούμενοι γνωριμίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες εμπιστεύονται το σώμα που έχει δημιουργηθεί για να ερευνά τέτοιου είδους καταγγελίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.