Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι αμερικανοί θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν

Υπέρ της αποχώρησης των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν τάσσεται η πλειοψηφία των Αμερικανών και αντιτίθεται σε μια σημαντική, μακροπρόθεσμη δέσμευση στην υποστήριξη της οικονομίας και της ασφάλειας της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των...

 Reuters/Ipsos.

Ωστόσο η δημοσκόπηση κατέδειξε ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών επιθυμεί να παραμείνουν κάποιες δυνάμεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν για να συμβάλουν στην εκπαίδευση των στρατευμάτων της χώρας και να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις εναντίον της αλ Κάιντα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι «οι Αμερικανοί ουσιαστικά θέλουν να τελειώνουν με το Αφγανιστάν», σχολίασε ο ερευνητής Κρις Τζάκσον της εταιρείας Ipsos.

Οι περίπου 130.000 στρατιωτικοί που διατηρεί το NATO στο Αφγανιστάν -εκ των οποίων οι περίπου 99.000 είναι μέλη του προσωπικού των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ- σχεδιάζεται να αποχωρήσουν ως το 2014. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα έχει δηλώσει πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα ήθελε να αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των μάχιμων μονάδων της χώρας από το Αφγανιστάν ως τα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.