Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καλωσορίσατε στην επιχείρηση χωρίς αφεντικά!

Εδώ δεν υπάρχουν προαγωγές και οι συνάδελφοι αποφασίζουν μεταξύ τους το μισθό τους...Εδώ δεν υπάρχουν προαγωγές και οι συνάδελφοι αποφασίζουν μεταξύ τους το μισθό τους...
Η εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, Valve Corp., στη Bellevue της Ουάσινγκτον υπάρχουν τα πάντα: γραφεία, υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, μηχανή παρασκευής espresso, δωρεάν πλυντήριο για τους εργαζομένους, δώρα και μπόνους όπως δωρεάν μασάζ...
Μόνο ένα πράγμα δεν υπάρχει: αφεντικά!
Αρκετές εταιρείες, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τις ιεραρχίες χάριν πιο ευέλικτων και αποδοτικών ομάδων. Όμως η Valve πάει ένα βήμα παραπέρα: καταργεί πλήρως τα αφεντικά.
Εδώ δεν υπάρχουν προαγωγές, μόνο νέα projects. Ο μισθός των εργαζομένων καθορίζεται από τους ίδιους: κάνουν ανώνυμες αξιολογήσεις, όλοι αξιολογούν όλους εκτός από τον εαυτό τους. Αυτός που κρίνεται πιο παραγωγικός, παίρνει αύξηση!
Προκειμένου δε να προσληφθεί κάποιος ή να γίνει κάποια εξαγορά γίνεται μια μικρή συνέλευση στην οποία μετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.
Βιογραφικά άραγε δέχονται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.