Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σιγά σιγά αποκαλύπτεται η αλήθεια για τον κ. Ράπανο

Πολλά έχουν ειπωθεί για το λόγο που δε δέχθηκε ο Β. Ράπανος να γίνει υπουργός Οικονομικών. Για την υγεία του που είναι κλονισμένη είπαν, για το γεγονός ότι τον «άδειασε» ο Σαμαράς και δεν έβαλε κοντά του τους δικούς του ανθρώπους ειπώθηκε. Οι πληροφορίες μας, όμως, δίνουν κι ένα άλλο σενάριο, πιο πιθανό...

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές του antinews.gr, ο Β. Ράπανος αποχώρησε πριν καν πάει στο υπουργείο επειδή ο Αντώνης Σαμαράς είχε αποφασίσει, δικαιωματικά, ότι θα αλλάξει την ηγεσία της Εθνικής τράπεζας.

Αυτό ήταν ένα μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον κ. Ράπανο ότι ο Απόστολος Ταμβακάκης, διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική καθώς και όλοι όσοι είναι προσκολλημένοι σ’ αυτόν (διευθυντές, σύμβουλοι και λοιποί παρατρεχάμενοι) θα αποτελούσαν παρελθόν σύντομα.

Ο κ. Ράπανος, που συνδέεται με στενή φιλία με τον κ. Ταμβακάκη, δε δέχθηκε την αποποπομπή του κι αυτό αποτέλεσε το κομβικό σημείο ώστε να μην δεχθεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Υπάρχει δε και μια άλλη εκδοχή. Οτι ο κ. Ράπανος ζήτησε να έχει μαζί του στο υπουργείο μεταξύ άλλων και τον κ. Ταμβακάκη αλλά και τον Γκ. Χαρδούβελη.

Φαίνεται ότι το σύστημα που έκανε κουμάντο τόσο καιρό στην Εθνική, κι όχι μόνο, αφού αρχικά προώθησε τον κ. Ράπανο στη συνέχεια θέλησε να «διασωθεί» και το ίδιο. Δεν τους πέρασε και σήμερα είδαμε την ολοκλήρωση του… δράματος με την αποχώρηση της ηγεσίας της Εθνικής.

Όπως γράψαμε προηγουμένως νέος ισχυρός άνδρας στην Εθνική τράπεζα θα είναι ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, καθώς ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Τουρκολιάς θα αναλάβει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κάτι που αναμένεται να επικυρωθεί στην αυριανή γενική συνέλευση της Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.