Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Ισπανική οικονομία φλέγεται

Το κόστος δανεισμού της Ισπανίας για δεκαετή ομόλογα έφθασε και στο 6,90% την Πέμπτη το πρωί πριν υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα. Το δεκαετές ομόλογο αποτελεί σημείο αναφοράς για το αξιόχρεο μιας χώρας....



Η εκτόξευση του δανεισμού της Ισπανίας κοντά στο 7% καταδεικνύει ότι οι αγορές γυρίζουν την πλάτη στην Ισπανία, παρά την απόφαση του Eurogroup το Σάββατο για στήριξη της χώρας της Ιβηρικής προκειμένου να διασώσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Εξάλλου, στην υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας κατά τρεις βαθμίδες και της κυπριακής κατά δύο προχώρησε την Πέμπτη και ο οίκος αξιολόγησης Moody΄s.

Ειδικότερα, ο οίκος "έκοψε" τη διαβάθμιση του ισπανικού χρέους, από "A3" σε "baa3", δηλαδή μόλις μία βαθμίδα από την κλίμακα Junk.

Στη έκθεσή της η Moody΄s επισημαίνει ότι η μελλοντική αξιολόγηση της Ισπανίας είναι πιθανό να επηρεαστεί αρνητικά από ενδεχόμενη αύξηση του κινδύνου αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.