Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων

Μέχρι τέλη Αυγούστου η αξιολόγηση των κοινωνικών μεταβιβάσεων. Θα εξοικονομηθούν 2 δισ. ευρώ.Μέχρι τέλη Αυγούστου η αξιολόγηση των κοινωνικών μεταβιβάσεων. Θα εξοικονομηθούν 2 δισ. ευρώ....
Την αξιολόγηση των κοινωνικών μεταβιβάσεων έχει αναλάβει ο νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου.
Η αξιολόγηση, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, θα εστιάσει στον εξορθολογισμό και την ενίσχυση των κύριων κοινωνικών προγραμμάτων για την καλύτερη στήριξη των ατόμων που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα θα εντοπίσει προγράμματα τα οποία θα διακοπούν και θα μειώσει τις μεταβιβάσεις σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη.
Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται ήδη στενά με το υπουργείο Εργασίας, με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.
Στόχος της προσπάθειας της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ένα δίχτυ προστασίας των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με αναδιανομή των πόρων που ήδη υπάρχουν, παράλληλα με τον πλήρη διαχωρισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πάντως, αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014. Οι περικοπές θα γίνουν κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.